загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Консультації — безплатно!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Луцьку юристи-благодійники створили Всеукраїнську коаліцію з надання правової допомоги

На жаль, у нинішніх економічних реаліях далеко не всі громадяни нашої держави можуть дозволити собі скористатися послугами кваліфікованого адвоката. Саме на цю категорію співвітчизників і була спрямована увага юристів, що зібралися на свою чергову конференцію. В їхньому активі зокрема той факт, що лише протягом першого кварталу цього року вони надали соціально вразливим громадянам понад п’ять тисяч безоплатних правових консультацій.

Організаторами конференції, яка поставила за мету навчання і обєднання юристів-благодійників, виступили проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна» спільно з Міністерством юстиції та Головним управлінням юстиції у Волинській області.

— Радує, що у наші меркантильні часи з’являється дедалі більше людей, які готові частину свого часу присвячувати тим, хто нині потребує благодійної допомоги, — розповів Віталій Єлов, керівник Волинської обласної організації Спілки юристів України, яка юридичні послуги нужденним надає і на безоплатній основі.

Учасники конференції також ознайомилися з діяльністю однопрофільних волинських громадських організацій, відвідали Апеляційний суд Волинської області, громадську приймальню Головного управління юстиції Волинської області в обласній бібліотеці та активного партнера Всеукраїнської коаліціїюридичну клініку «Ad Astra» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

— Всього у новоствореній структурі об’єдналися 118 громадських організацій та 14 юридичних клінік. Вони активно допомагають людям у їхніх спробах дізнатися більше про свої гарантовані Конституцією України права та про те, як їх захистити у різних ситуаціях, — висловив своє бачення непересічної події керівник відділу управління проектами благодійного фонду «Горіння» Денис Гречко. — Нині вже маємо добру можливість напрацювати справжні стандарти надання безоплатної правової допомоги в Україні.

Створення Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги стало однією з останніх помітних нот у роботі проекту «Правова країна». Він нині завершує свою трирічну роботу. А учасники проекту тепер мають усі можливості, аби набуті знання самостійно реалізовувати на користь суспільству.

До списку новин