загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Є кілька методів, як заробітчанам обійти податок на перекази з-за кордону

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Аналітики ринку навели кілька порад, як заробітчани можуть оминути новий податок.

Міністерство доходів і зборів наприкінці травня розмістило на своєму сайті роз'яснення про те, що грошові перекази, отримані громадянами України на поточні або карткові рахунки з джерелом походження за межами країни, підлягають оподаткуванню. Аналітики ринку навели кілька порад, як заробітчани можуть оминути новий податок.

Експерти вважають, що незважаючи на роз'яснення податківців, мало хто почне платити податки з доходів, отриманих з-за кордону. Оскільки це в основному кошти гастарбайтерів, які вони пересилають родичам в Україну, пише Forbes.ua.

"Посилення фіскального тиску призведе до тінізації розрахунків. Потік зменшиться більше ніж у два рази", - прогнозує колишній заступник голови НБУ Олександр Савченко.

"Є багато способів обійти цей податок", - зазначає екс-голова Держфінпослуг Віктор Суслов. Колишній чиновник додає, що офіційний ринок вхідних грошових переказів може скоротитися в 7-8 разів.

За словами учасників ринку, є як мінімум п'ять способів уникнути сплати цього податку:

1. Платіжні картки в банку-нерезидента. Якщо відправник грошей проживає в іншій країні офіційно, він може відкрити в банку країни проживання картковий рахунок, який управляється кількома платіжними картами. Одну з них слід передати особі, яка перебуває в Україні і може знімати гроші в місцевому банку або використовувати карту для розрахунків в торгових мережах.

2. Кредит від нерезидента. Якщо мовиться про великий грошовий переказ, наприклад, більше €50 тис, то має сенс перераховувати гроші в Україну за договором позики. "Під час оформлення договору позики валютний грошовий переказ не вважатиметься доходом", - наголосив Ярослав Яровий з адвокатської фірми Engarde.

3. Віртуальний рахунок. Особа, яка оперує великими сумами, почне частіше використовувати альтернативні платіжні системи та офшорні банки.

4. Дорожні чеки. Для тих, хто збирається перераховувати в країну відносно невеликі суми, підійдуть дорожні чеки. Наприклад, American Express або Travelex (чеки Visa Interpayment, Thomas Cook Mastercard).

5. Чорний ринок. "Гастарбайтери почнуть набагато активніше возити з-за кордону готівку. Для них має значення кожене євро", - вважає Суслов. Ті з них, хто працює в інших країнах неофіційно, частіше ризикуватимуть, передаючи гроші через знайомих, провідників або кур'єрів. Комісія за передачу грошей через чорний ринок становить лише 1% від суми транзакції.

На думку Суслова, у підсумку майже повністю зникне статистика грошових переказів. "Держава в результаті нічого не отримає від цього податку. Це позначиться і на курсі, оскільки в країну офіційно буде заходити менше валюти", - прогнозує Савченко.

До списку новин