загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цей день в історії/ 29 травня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вознесіння Господнє.

 

Міжнародний день миротворців ООН.

1453 — турецька армія під проводом султана Мехмеда II захопила Константинополь.

1630 — підписана Переяславська угода, договір між українською козацькою старшиною і польським гетьманом С.Конецпольським

1660 — в Англії реставрована монархія, новим королем став Карл ІІ Стюарт, син страченого Карла І Стюарта.

1738 — у Петербурзі видано царський указ про повернення козаків і посполитих, що втекли в Гетьманщину та в Росію, на Слобідську Україну.

1790 — Род-Айленд останнім із первісних 13 колоній-штатів приймає Конституцію США

1802 — російський фізик і основоположник електрометалургії академік Василь Петров відкрив явище електричної дуги

1900 — компанія «Отіс» зареєструвала торгову марку «Ескалатор» (пізніше ескалаторами стануть називати всі ескалатори)

1928 — Фріц фон Опель на експериментальному автомобілі власної конструкції подолав рубіж швидкості 200 км/год.

1942 — у ході Другої світової війни німецька армія під Харковом завершила оточення понад 250-тисячного угруповання військ Червоної Армії.

1945 — у Норвегії за співпрацю з нацистами заарештували письменника, Нобелівського лавреата Кнута Гамсуна

1953 — Людина вперше здолала найвищу точку планети — на вершину Джомолунгми (8 848 м) піднялись новозеландець Едмунд Персиваль Гілларі і шерп Норгей Тенцинґ.

1964 — у Києві відкрили для відвідувачів найбільший в СРСР ботанічний сад.

1985 — У Брюсселі на стадіоні «Ейзель» перед початком фінального матчу на Кубок європейських чемпіонів з футболу між італійським «Ювентусом» і англійським «Ліверпулем» британці спровокували бійку з тифоззі. Під натиском людей рухнула бетонна загорожа сектору і під її руїнами, а також внаслідок бійки загинуло 39 осіб і поранено не менше 400. Після розслідування трагедії всі англійські клуби позбавили права брати участь у єврокубках на 3, а «Ліверпуль» — на 5 років

1990 — 40 європейських держав, Європейський інвестиційний банк і Європейська економічна спільнота уклали угоду про створення Європейського банку реконструкції та розвитку

1990 — Після 3-го туру голосування Бориса Єльцина обрано Головою Верховної Ради РРФСР.

2003 — Форвард збірної України та італійського «Мілана» Андрій Шевченко, за чотири роки, які провів в Італії, нарешті виграв свій перший трофей та ще який. У фіналі Ліги Чемпіонів «Мілан» у серії післяматчевих пенальті переграв туринський «Ювентус» з рахунком 3:2. Останній гол, який приніс перемогу «россонері», забив саме українець. Андрій Шевченко разом із грузином Кахою Каладзе, стали першими в історії колишнього СРСР гравцями, які вибороли найпочесніший європейський трофей.

В цей день народились:

1874 — Гілберт Кіт Честертон, англійський письменник і філософ.

1880 — Освальд Шпенґлер, німецький філософ, історик («Присмерк Європи»).

1917 — Джон Фітцджеральд Кеннеді, 35-й президент США (1961–1963 рр.), перший і єдиний католик на цьому посту, перший президент США, що став лауреатом Пулітцерівської премії. убитий в результаті замаху, деталі котрого й досі лишаються незясованими.

1922 — Ксенакіс Яніс, грецький композитор.

1953 — Абдулов Олександр, російський актор театру і кіно («Убити дракона», «З коханими не розлучайтесь», «Геній», «Некст»).

До списку новин