загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

А ви даєте притулок мільярдам мікробів у Вашому домі?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Навіть найохайніший будинок дає притулок великій кількості небажаних гостей. Ви не можете побачити мікроскопічних паразитів, але коли ви чхаєте, у вас нежить або розлад шлунку, ви люб'язно даєте притулок бактеріям та вірусам, які розмножуються мільярдами на предметах, яких ви торкаєтеся кожного дня. Ось 12 найпоширеніших місць, де переховуються мікроби, і декілька порад як їх позбутися. В цій справі посудомийна машина - це ваш новий найкращий товариш.

1. Кухонна губка

Губка, яку ви використовуєте для миття, є найбруднішим місцем в будинку, стверджує мікробіолог Чарльз Герба з Університету Арізони в Тусоні. «Це приємна оселя для бактерій, оскільки вона мокра або вогка і в ній завжди багато часточок їжі, бо за її допомогою ви витираєте крихти та вилиту рідину», - стверджує Герба. Помийте губку в посудомийній машинці, якщо вона у вас є, - температура вб'є сальмонелу і кишкову паличку, яка переховується в ній.

Ще один варіант: покладіть вашу вологу губку (не металеву!) та рушники у мікрохвильову піч приблизно на 2 хвилини. Впевніться, що вони охололи, перед тим як забирати їх.

2. Кухонна мийка

«Як правило, більше фекальних бактерій  у вашій раковині, ніж у вашому унітазі після того, як ви його змили. - говорить Герба. – Більшість людей чистять туалет досить регулярно, а раковину частіше лише ополіскують. Але через те, що ваша раковина часто мокра, бактерії з сирих м'ясопродуктів швидко розростаються».

Раковини з нержавіючої сталі необхідно вимивати щодня знезаражуючим мийним засобом. Для керамічних або чавунних раковин використовуйте розведений відбілювач (1 столова ложка на 4 літри води).

3. Кухонні дошки

Сире м'ясо та інші свіжі продукти можуть містити кишкову паличку та сальмонелу, тому кухонні дошки слід дезінфікувати після кожного використання. Покладіть пластикові кухонні дошки до посудомийної машинки і почистіть дерев'яні розведеним відбілювачем.

4. Кран

Вода, яка була у трубі протягом цілої ночі, є розсадником бактерій, які можуть викликати распіраторні або шлункові захворювання. «Спускайте воду протягом хвилини вранці щодня перед тим, як приймати душ або наповнити стакан», - каже доктор Келлі Рейнолдс з Університету штату Арізона в місті Тусон.

5. Пульти дистанційного керування телевізором, телефони та джойстики для відео ігор

"Чим ви займаєтесь, коли хворієте? Ви стрибаєте на диван з пультом дистанційного керування телевізором", -  говорить Герба. Регулярно чистість їх дезинфікуючими серветками, щоб знешкодити віруси грипу та застуди.

6. Журнальні столики

«Любите покласти свої ноги на столик після довгого дня? Є шанси, що ви розсіваєте сальмонельоз, кишкову паличку та інші фекальні бактерії на журнальному столику»,  - говорить Герба.  Тому знімайте взуття при дверях перед тим, як зайти до кімнат.

7. Зубні щітки

Це потрійний удар:  вони забруднені бактеріями застуди та грипу, які знаходяться у роті, а ще їх часто кладуть мокрими у стакан або інше сприятливе для мікробів середовище. Крім того, якщо у вас суміщений санвузол, вони збиратимуть аеровані фекальні бактерії кожного разу, коли ви змиваєте унітаз. Регулярно мийте зубні щітки у посудомийній машині і майте кілька нових про запас. Таким чином, одна буде завжди наготові. (Не забудьте вимивати бруд з стаканів, де зберігаються зубні щітки, у посудомийній машині.)

8. Рушники, постільна білизна і ліжко домашнього улюбленця

«До 30 відсотків людей несвідомо переносять стафілококову бактерію на своєму тілі, а частина з них є носіями стійкого до впливу медикаментів і інколи смертельного штаму, який називається MRSA (метицилін-стійкий золотавий стафілокок)», - говорить Райн Рейнольдс. Не діліться рушниками. "Ми вважаємо, що вони являються прямим маршрутом для передачі MRSA", - каже вона. Всю білизну слід прати щотижня в гарячій воді та сушити в сушарці. І не забувайте ввімкнути високотемпературний цикл для чистки ліжка улюбленця, яке також є розсадником MRSA.

9. Тумбочки

Тумби можуть бути живильним середовищем для бактерій. «Багато хто ставить їжу на тумбу біля ліжка і розкидані крихти, поряд з нерегулярним прибиранням, дають бактеріям час і їжу, які їм необхідні для того, щоб розростатися», - говорить Герба. Інші люди витирають тумбочки губкою з бактеріями, яку вони зазвичай використовують  для миття ванної кімнати.

Протирайте тумбочки регулярно чистою вологою ганчіркою.

10. Килими

Якщо бактерії розростаються у вологих умовах, то чому так багато цих паразитів в килимах? Мікроорганізми, такі як кишкова паличка процвітають там завдяки крихтам, які являються нескінченним запасом продуктів харчування. Регулярне прибирання та чистка килимів допоможе запобігти розмноженню мікроорганізмів.

 

11. Комп'ютерні клавіатури

«Перекиньте свою клавіатуру і струсіть. Безліч крихт? Якщо так, то ви, мабуть, отримали з цими крихтами мільйони збудників - у тому числі MRSA», -  говорить Герба.  Струшуйте клавіатуру регулярно і дезінфікуйте її серветкою.

12. Мило

Ви думали, що мили руки, але насправді ви могли назбирати навіть більше мікробів,ніж було, оскільки бактерії можуть жити і розвиватися на шматках мила.

Рідке мило в одноразових дозаторах є кращим варіантом. І не забувайте здавати дозатори на повторну переробку, коли мило закінчиться.

 

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин