загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Все, що потрібно знати про роботу головного мозку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Наші півкулі "працюють" по-різному. Ліва половина мозку відповідає за логічні операції, рахунок, встановлення послідовностей, тоді як права півкуля контролює ініціативу і творчість.

- Права півкуля робить все відразу, цілісно, шукає і встановлює зв'язки, допомагає нам у розумінні метафор і в сприйнятті гумору. Інтуїція правої півкулі заснована на фактах, проаналізованих лівою півкулею.

- Ліва частка надає перевагу послідовності, виділяє деталі, прагне до класифікації інформації, робить конкретні висновки, встановлює причинно-наслідкові зв'язки, любить граматику і слова.

- Права частка мозку істотно перевершує ліву в здатності орієнтуватися в просторі, в сприйнятті музики, в пізнанні складних образів, які не можна розкласти на прості складові частини: зокрема, в пізнанні людських обличь і емоційних виразах на цих обличчях.

- Ліва півкуля спрощує світ, щоб його можна було легко проаналізувати і відповідно вплинути на нього. Права півкуля схоплює світ таким, який він є і тим самим долає обмеження, що накладаються лівим.

- Без правої (творчої) частки мозку ми б перетворилися на високорозвинені комп'ютери, в рахункові машинки, що намагаються пристосувати світ до своїх обмежених програм. Тому всі спроби вчених створити штучний інтелект увінчалися провалом, оскільки моделювалося тільки ліва (логічна) півкуля головного мозку.

- Мозок і тіло пов'язані наступним чином: права півкуля контролює ліву половину тіла, а ліва - праву половину. Тренуючи ліву частину тіла, ми тренуємо творчу частку, а праву - логічну частку мозку.

Є проста вправа з поліпшення роботи мозку з тим, щоб зробити себе більш гармонійною особистістю.

* Встаньте, випряміть спину, підніміть ліве коліно і доторкніться до нього правою рукою. Опустіть ліву ногу, підніміть праве коліно і доторкніться до нього лівою рукою. І так кілька разів на зручному для вас темпі.

* На початку у людей, у яких розвинене лише одна півкуля, ця вправа може не вийти в швидкому темпі. Тому починайте робити її повільно, поступово збільшуючи темп.

Поперемінно торкаючись руками до протилежних колін, ви одночасно включаєте в роботу обидві півкулі і тим самим тренуєте їх до більш гармонійної роботи.

До списку новин