загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Столичний театр «Колесо» відзначає 25 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Назва театру символізує постійний рух вперед. І за чверть століття "Колесо" встигло накрутити щонайменше п’ять тисяч вистав. І на всіх - аншлаги. У день народження творчий колектив вітали друзі, прихильники і міська влада.

Оксана Дупак, журналіст:

- У травні чверть століття тому на цій сцені шість штатних артистів зіграли першу виставу. Місць у залі, як і нині, було сімдесят, але охочих відчути свіжий подих столичного мистецтва щоразу більшало і доставляти у всі щілини стільці стало невід’ємною традицією камерного театру. Артистів, що поповнювали трупу, спочатку лякала занадто мала, а точніше, умовна відстань до глядачів, але приємних вражень все одно було значно більше.

Ольга Армасар, актриса театру "Колесо":

- Мы походили по закулисью, это было такое удивление. Все, как дома, все друг друга любят, все друг с другом общаются, целуются. И сразу прошло волнение! Вот в августе исполнится 10 лет, как я пришла сюда. И ничего не изменилось в плане домашней обстановки.

На сцені - майже весь акторський склад. Не менш тісно і у глядацькій залі. Іменинників вітають, вручають почесні відзнаки, колеги з інших театрів присвячують вірші і концертні номери.

Світлана Зоріна, директор Департаменту культури КМДА:

- Мені хочеться побажати театру, кожному конкретно актору, щоб вони щодня приходили на роботу з радістю, тому що вони нам дарують радість. Я можу казати, що з великим задоволенням приходжу сюди.

За 25 років артисти "Колеса" зіграли не одну тисячу вистав, обколесили Америку й Європу. Додому повертались із дипломами.

Олексій Кужельний, художній керівник театру "Сузір'я":

- Дай Боже їм крутитися, а не котитися! І довгії літа! І цієї швидкості обертів! Нехай все погане відлітає, а все краще спрямовується у центр їх душ, їх творчості, їх мистецтва.

Кілька років тому театр розжився на другу сцену. Посипались нові вистави. Для відвідувачів - завжди інтрига: де розташуються артисти. Камінній залі навіть дали ще одну назву - трансформер.

Ірина Кліщевська, художній керівник театру "Колесо", народна артистка України:

- Они разного возраста, они разные по сути, и это очень важно. Когда они приходят в театр, то объединяются в единое целое.

У червні після перерви до театру повертається Міжнародний фестиваль моновистав "Відлуння". Тож "Колесо" крутиться і далі - до нових мистецьких вершин.

До списку новин