загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сезон нересту не псує задоволення від риболовлі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тернопільські рибаки регулярно ходять ловити рибу, але через нерест їм доводиться дотримуватись деяких обмежень. Вони з нетерпінням чекають, коли цей період закінчитись, адже наразі рибу ловити можна тільки у відведених місцях.

- Я ловлю рибу щодня по чотири години мінімум, - розповідає рибалка Петро Трачук. – Якщо риба клює? то можу і довше затриматись. Якщо ні, то збираюсь. Холод мене не зупиняє. Я навіть взимку виходив на лід, щоб половити рибу. Зараз, в сезон нересту, риба клює погано. До того ж, і дощить надто часто і кльову майже немає. Найкраще виходити на Став з самого ранку, якщо гарна погода.

Чоловік каже, що обмеження, пов’язанні із сезоном нересту риби, рибалок-любителів майже не стосується.

- На Ставі достатньо місця, де дозволяють ловити рибу, - розповідає рибалка. – Я завжди ловлю на один гачок і на звичайну вудочку. За день виловлюю не більше кілограма, а можна й до трьох. Зазвичай трапляються рибини розміром на долоню. Хтось їх смажить, хтось юшку робить, а хтось коту віддає. Але риболовля цікава самим процесом. Улов — це вже приємне доповнення.

Чоловік каже, що на Став регулярно проходять з перевіркою інспектори Тернопільрибоохорони.

- Всі браконьєри ловлять рибу у районі Кутківців, - розповідає чоловік. – Перш за все, їх стосуються ці обмеження. Людині, яка просто захоплюється рибалкою, хвилюватись немає через що. Треба просто знати ці всі правила. Але більшість рибалок на Ставі з ними ознайомлені.

Чоловік каже, що для того аби отримати задоволення від риболовлі, треба зовсім не багато.

- Необхідно купити лише вудочку, яка коштує, починаючи від 50 гривень, - розповідає рибалка. – На спінінг я ловити не люблю, адже можна цілий день простояти без результату. Звичайно, хочеться, щоб дозволили ловити рибу всюди. Тому ми чекаємо відкриття сезону ловлі. Також я дуже люблю ловити з човна, що наразі заборонено робити. На жаль, в цьому році сезон розпочинається 20 червня. Це на десять днів пізніше, ніж у 2012-му.

Нагадаємо, що за рибну ловлю у недозволених місцях можуть оштрафувати на суму до 170 гривень. Працівники управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Тернопільській області просять повідомляти їм про випадки незаконної рибалки за номером (0352) 27-70-34.

До списку новин