загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тренування пам'яті літніх людей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щоб залишатися психічно здоровим, нам слід регулярно тренувати  мозок. Якраз у літньому віці це особливо важливо. За допомогою цих порад і вправ ви зможете привести в тонус вашу сіру речовину.

Розумові здібності у хорошій формі

Той, хто хоче бути у хорошій фізичній формі, мусить зміцнювати свої м'язи. Зі станом розумових здібностей відбувається подібна ситуація. Клітини мозку також слід регулярно тренувати. Тому навчання протягом всього життя дуже важливе. Тренування пам'яті розвиває зв'язки між клітинами мозку і посилює їх.

Тренування пам'яті: регулярні вправи дуже важливі

В пенсійний період слід постійно ставити свою сіру речовину перед новими випробуваннями і тренуватися з допомогою вправ: навіть щоб запобігти деменції (хвороби Альцгеймера). Тренування і загальний стан здоров'я мають вплив на успішність навчання і запам'ятовування.

Є багато способів, як можна активізувати пам'ять.  Найголовніший - залишатися навіть у літньому віці відкритим для нового досвіду і ставити перед собою нові вимоги. Цьому може допомогти навчання грі на новому інструменті або вивчення іноземної мови. Також фізичні тренування сприяють пожвавленню  душевної діяльності. Навіть старі римляни знали: «Mens sana in corpore sano». Що в перекладі означає: «У здоровому тілі здоровий дух».

Поставлена конкретна мета допомагає при навчанні та практиці. Це забезпечує довгострокову мотивацію і велике захоплення  при досягненні мети. Тому вчіться сумлінно, знаходячи вправи та завдання, які здаються раціональними, і які вам обіцяють конкретну користь. Англійські слова вчитимуться легше, якщо ви захочете спілкуватися з вашими внуками або вашими американськими друзями їхньою рідною мовою.

Разом замість самому

Також при тренуванні пам'яті діє правило: гуртом  більше радості, ніж самому. Подружня пара може, наприклад, разом навчитися грати на певному інструменті і при цьому одне одного підтримувати. Загалом насолода від навчання дуже важлива. Мучитися, займаючись нецікавою діяльністю, не має особливого смислу. Це шкодитиме мотивації  ще протягом довгого часу. Випробуйте спочатку спокійно кілька речей. Деяким потрібно багато часу, допоки вони не знайдуть те, що їм насправді до вподоби.

Ми навели кілька прикладів, як ви можете і в літньому віці зберегти ваші розумові здібності. При цьому існують також захоплюючі запитання для вікторини, а також цифрові головоломки судоку, в які ви безкоштовно і стільки, скільки забажаєте, можете грати в режимі онлайн. Улюблена гра в кості з Японії тренує логічні навички дедукції  і також приносить багато задоволення. Якщо її ще хтось не знає - обов'язково спробуйте.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин