загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Протестувати готові чверть українців – соцопитування

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тільки чверть українців готові особисто брати участі в акціях протесту з тих чи інших питань, 36% не мають наміру брати участі у мітингах, ще 25% скоріше за все не приєднаються до таких дій.

Згідно з даними опитування, яке провів Фонд демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва, 25,5% українців вважають, що найближчим часом в їх населеному пункті можуть пройти масові протестні виступи в разі погіршення життя або заради захисту своїх прав і свобод. При цьому 39% громадян вважають, що це малоймовірно, а 26% впевнені, що таких масових виступів найближчим часом не буде.

"Порівняно з жовтнем 2012 року протестний настрій в українському суспільстві зріс", - зазначила директор фонду демократичних ініціатив Ірина Бекешкіна.

При цьому, за її словами, порівняно з жовтнем 2012 року кількість людей, які готові виходити на вулиці, зросла на 5%, а кількість тих, хто точно не має наміру протестувати, зменшилася з 51% до 36%.

Згідно з цим опитуванням, головними причинами, які можуть спонукати людей виходити на вулиці, є різке погіршення рівня життя (34,5%), невиплата заробітних плат, пенсій, стипендій (32%), ухвалення владою рішення, яке погіршить становище певної соціальної групи (24%), різке підвищення цін (21%), зростання безробіття (19%). При цьому для 34% населення не існує ніяких факторів, які можуть підштовхувати їх брати участь у протестних акціях.

Дані опитування засвідчили, що найбільш активно налаштовані на участь у протестах виборці партії "Свобода" (52%), "Батьківщини" (41%), "УДАРу" (35%), Комуністичної партії України (33%), а виборці Партії регіонів переважно не готові брати участь у мітингах і демонстраціях (11%).

При цьому зовнішньополітичні питання, такі як приєднання до Європейського союзу і до Митного союзу, не є такими важливими факторами, які змушували б людей виходити на вулиці.

Основною причиною небажання громадян брати участь у протестах є відсутність віри в те, що акції та демонстрації щось змінять - так вважає 56% населення. Іншими причинами є страх репресії з боку влади (33%), недовіра до лідерів, які організовують мітинги (32%).

Опитування провів фонд "Демократичні ініціативи" спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 17 по 22 травня. Було опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.

До списку новин