загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Хороші відносини в колективі – запорука довгого життя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Недавнє дослідження, проведене психологами з Ізраїлю, показало, що люди, які відмінно ладнають з колегами по роботі, мають всі шанси жити довше.

Протягом 20 років вчені спостерігали за 820 працівниками різних фірм і підприємств, починаючи від банків та офісів і закінчуючи лікарнями і фабриками. Учасники цього дослідження у віці 25-65 років працювали по 8-9 годин.

Вчені з центру психології враховували всі фактори: характер людей, їх поведінку, а також психологічні чинники, шкідливі звички, хвороби, матеріальне благополуччя, відносини з колегами і начальством.

Результати дослідження вразили всіх: виявляється, досить важливим фактором довгого і щасливого життя є атмосфера на роботі. Так, згідно зі статистикою, у більшої частини людей, які померли протягом дослідження, були не дуже хороші стосунки з колегами.

Дефіцит уваги та емоційної підтримки призвів до того, що ризик ранньої смерті людини зростав на 140%.

Насправді, це легко пояснити. Справа в тому, що на роботі ми перебуваємо більшу частину нашого часу, через що у нас майже не залишається часу на зустрічі з друзями і родичами. А якщо на роботі навіть нема з ким поговорити по душах, то тут до депресії і нервового зриву просто рукою подати. Не секрет, що стреси не дуже добре впливають на здоров'я. А тому робота повинна бути такою, яка приносить емоційну підтримку.

Більше того, фахівці відзначають, що останнім часом атмосфера у офісах погіршилася. Сьогодні працівники замість особистого спілкування воліють обмінюватися інформацією по електронній пошті або чату.

Психологи радять начальникам відділів влаштовувати для своїх працівників, наприклад, «кавові куточки», щоб вони могли не тільки відпочити, а й поговорити один з одним. Не секрет, що згуртований колектив з хорошими відносинами буде ще й плідно працювати. Навчитися дружити, починати спілкування, підтримувати бесіди, а також захищатися від стресів допоможуть фахівці на процедурі одитингу.

Володимир Романюк

До списку новин