загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як кинути курити: п`ять способів позбутися шкідливої звички

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сезон відпусток - цілком відповідний час, щоб позбавитися від однієї вельми безглуздої звички

 На минулому тижні в Міністерстві охорони здоров’я України повідомили, що готуються завдати чергового удару по курцях і розробляють законопроект про заборону виставлення на вітрини кіосків сигаретних пачок. Таким чином, куріння все більше стає не тільки шкідливою, а й незручною звичкою. А отже, потрібно кидати або хоча б спробувати кинути. «Коментарі» вибрали п’ять способів це зробити.

1. «Порадитися» з гаманцем

Куріння - недешеве задоволення, і з кожним роком стає все дорожчим. Тому перший крок до відмови від шкідливої пристрасті - підрахувати, наскільки ця звичка завдає удару по бюджету. Результат може якщо не приголомшити, то, як мінімум, змусити задуматися. Особливо якщо брати до уваги не тільки витрати за місяць, але і за рік. Дехто може з’ясувати, що від відпустки до відпустки «прокурює» половину відпочинку десь у райському куточку біля океану. А це вже вагомий привід для відповідних висновків.

2. Зайняти руки

Всі люди по-різному сприймають навколишній світ. Хтось звертає увагу на зорові образи, хтось надає особливого значення звукам, а для третіх важлива тактильна складова. Таким людям постійно треба щось крутити, чіпати, переставляти. І коли видається нічим не зайнята хвилина, сигарета перетворюється на справжнє щастя. Для такої людини куріння - справжній ритуал: покрутити в руках запальничку, пом’яти сигарету. І кинути курити в цьому випадку може допомогти заміна сигарет чимось настільки ж захоплюючим на дотик. Наприклад, новим мобільним телефоном, планшетом або навіть спицями для в’язання.

3. Піти в спортзал

Психологи стверджують, що найкраще кидати курити під час відпустки. По-перше, поруч не буде всюдисущих колег, які звикли обговорювати в курилці останні плітки. По-друге, у відпустці з’являється безліч можливостей зайнятися активним відпочинком, а значить, нудьгувати і курити буде ніколи. Головне - проводити відпустку, не лежачи на пляжі, а постійно рухаючись. Підійдуть походи в гори, дайвінг, сплав по річці. До того ж, фізичні навантаження якоюсь мірою компенсують звичну потребу організму в нікотині. Крім того, заняття спортом значно знижують рівень стресу, в який потрапляє людина, котра прагне кинути курити. Так що навіть якщо до відпустки ще далеко, завжди можна записатися в найближчий фітнес-клуб або просто завести звичку довго гуляти.

4. Відвідати аптеку

Сучасна медицина пропонує завзятим курцям безліч методів і засобів, покликаних полегшити їхні страждання після відмови від сигарет. Найбільш поширений спосіб зменшити такий абстинентний синдром - нікотинозамінна терапія. У цьому випадку в організм надходить нікотин, але без шкідливих хімічних сполук і речовин, які в надлишку містяться в звичайній сигареті. До того ж, кількість цього нікотину істотно нижча, ніж у тютюнових виробах. Так що озброївшись, наприклад, нікотиновим пластирем, можна запросто ліквідувати фізичну складову залежності від тютюну. Що стосується психологічної залежності, то можна спробувати перемогти її, перейшовши на сигарети без тютюну. Хоча і ними, звичайно, захоплюватися не варто. Ну і як тут не згадати про «класичний» спосіб відмови від сигарет: «Проносне! Вам просто ніколи буде курити!»

 

5. Записатися на прийом до лікаря

Якщо сила є, воля є, а сили волі немає, по допомогу в справі відмови від куріння можна звернутися до медиків. В арсеналі східної медицини є цілий набір антикурильних методик. Тут і голковколювання, і точковий масаж, і припікання, і ароматерапія. Головне завдання цілителів - не лише змусити людину відмовитися від шкідливої звички і допомогти організмові адаптуватися до нового способу життя, а й в цілому оздоровити організм, постаратися відновити енергетичний і біологічний баланс, порушений курінням.

Втім, усі ці способи, як показує багатовікова пристрасть людства до тютюну, даремні, якщо курець сам не вирішить позбутися шкідливої звички. А то цілком може вийти як в анекдоті:

- Лікарю, для того, щоб покінчити з курінням, ви порадили мені розвинути в собі почуття відрази до тютюну, підсипаючи його в бульйон, пюре, морозиво та іншу їжу.

- Цілком правильно. І сподіваюся, вам вдалося, нарешті, подолати цю шкідливу звичку.

- Не зовсім так, лікарю. Курити я, мабуть, став ще більше, зате до їжі відчуваю непереборну відразу.

До списку новин