загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Акварель Сезанна "Дерева" виявлена в Канаді

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Національній галереї Канади в Оттаві виявлена акварель Поля Сезанна "Дерева" (1890). Завдання музею з'ясувати, хто є законним власником картини, яка походить із колекції француза Амбруаза Воллара.

Про це повідомляє видання The Art Newspaper.

Передбачається, що акварель було вивезено із Франції Мартіном Фабіані, який співробітничав з дилерами, що працювали на нацистів. Він вивіз із Франції близько 600 картин із зібрання Воллара після його смерті у 1939 році. Роботи мали потрапити в США, але корабель, на якому знаходилися картини, зупинив британський військово-морський флот. Вантаж було конфісковано і відправлено в Оттаву.

До 1950 року Фабіані подав у суд петицію з проханням повернути витвори мистецтва. Три чверті колекції йому повернули, роботи, що залишилися, віддано сестрам Воллара. У 1950-х французький суд розглядав ще декілька позовів від Фабіані, щодо робіт, що залишилися в музеї, але акварель Сезанна там не згадувалася.

Протягом останніх 50 років ніхто не пред'являв права на картину. У музеї підкреслюють, що акварель їм не належить і вона ніколи не виставлялася в Оттаві.

Скільки коштує ця робота, не повідомляється, однак у 2007 році інша акварель Сезанна "Натюрморт із зеленою динею" була продана за 25,5 мільйона доларів.

До списку новин