загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Держслужба зайнятості відправить на навчанням тих, кому за 45

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Навчатися ніколи не пізно. В Державній службі зайнятості вирішили посадити на студентські лави тих, кому за 45. Причому, безкоштовно. Все для того – щоб люди змогли отримати додатковий фах. На це з держбюджету планують витратити 230 мільйонів гривень. Ідея прекрасна, кажуть правозахисники, але механізму контролю за якістю такої освіти і гарантій працевлаштування немає. Олена Цинтила продовжить тему.

Сергій Биков без роботи залишився у 50. Фірма, де він був заступником директора, закрилась. Тож вирішив перевчитися на фахівця з інформаційних технологій.

Сергій Биков, безробітний:

- Это не значит, что я буду ІТ-шником, дает большие возможности знание компьютерной техники более углубленно, скажем так.

Навчатися буде за державний кошт. Замість грошей понесе цей ваучер. Але пенсіонери і ті, хто останні 5 років проходив перекваліфікацію за направленням центрів зайнятості, на ваучери можуть не розраховувати. Заплатити держава готова за 20 тисяч людей. За кожного – по одинадцять з половиною тисяч.

Віталій Дудін, юрист незалежної профспілки “Захист праці”:

- Цих коштів не вистачить, якісна вища освіта не може коштувати менше, ніж 10 тисяч гривень на рік, фактично, законодавець встановив право для громадян навчатись аж 1 рік.

Марина Лазебна, голова Державної служби зайнятості України:

- Коштів вистачить, якщо людина обере такий навчальний заклад, де буде перевищувати вартість навчання, то вона сама собі може доплатити.

У цьому училищі нововведенню раді – місць у майстернях більше, ніж учнів, та й на дорослих студентах можна заробити.

Алла Новак, директор державного навчального закладу “київське регіональне вище професійне училище будівництва”:

- Для учнів і випускників шкіл 9-11 класів – це безкоштовне навчання, а для старших професійно-технічне навчання буде коштувати до 3 тисяч гривень.

Та платити держава готова лише за певні спеціальності.

Олена Цинтила, кореспондент:

- Поки їх у списку 35. Переважно – робітничі: слюсарі, трактористи, бджолярі. Правозахисники обурені, адже колишнім юристам пропонують стати, наприклад, водіями тролейбусів

У центрах зайнятості завпеняють: перелік спеціальностей готові переглянути. Наступного року.

Олена Цинтила, Н.Грищенко, М.Соколик,

новини, телеканал Інтер.

До списку новин