загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Трансферне ціноутворення призупинить відтік грошей в офшори - експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Прийняття законопроекту про трансферне ціноутворення зможе суттєво поповнити бюджет, а також перешкоджати відтоку грошових коштів в офшори

Про це заявив старший юрист юридичної компанії Clifford Chance Дмитро Орендарець, передає «РБК-Україна».

«Позитив у тому, що цей механізм, якщо його доведуть до пуття, зможе істотно поповнити бюджет, а також перешкоджати відтоку коштів в офшори. Якщо будуть більш прозорі правила гри - це зменшує поле для зловживань. Приймати потрібно, та є деякі зауваження, але таке законодавство обов´язково має бути», - сказав Орендарец.

Крім того, експерт підтримав норму законопроекту за пороговим показником в 50 млн грн, при досягненні якого операція стає контрольованою.

«Я вважаю, що на етапі впровадження нових правил законопроекту та податкової, і платникам податків потрібно буде багато ресурсів для налагодження процесу підготовки, подання та обробки інформації про контрольованих операціях. Тому введення такого порогового показника на етапі впровадження нової системи є обгрунтованим, незважаючи навіть на те, що така практика використовується далеко не в усіх країнах», - додав Орендарець.

У майбутньому, за його словами, цей поріг можна буде знижувати.

Норма, яка вимагає доопрацювання, на думку юриста, передбачає, що до переліку контрольованих законопроектом операцій потрапили операції з непов´язаними особами, які зареєстровані в юрисдикціях з більш низькими, порівняно з Україною, ставками оподаткування.

Нагадаємо, що раніше Верховна Рада України ухвалила в першому читанні і за основу урядовий законопроект № 2515 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення».

До списку новин