загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Помідори у липні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Липень - час наливу плодів і отримання першого врожаю. У середній смузі, де досить коротке літо, особливо важливо отримати врожай на перших кистях. Секрет успіху - зберегти всі квітки, не допустивши осипання. Нічна температура нижче 18-19 ° С затримує дозрівання пилку, а денна більше 35 ° С робить пилок стерильною.

Помідори люблять вологий грунт, сухе повітря. При вологості нижче 70-80% томат часто скидає бутони і зав'язі. Полив треба проводити рясно, зі шланга, не допускаючи дощування цілої рослини. Після поливу теплицю провітрюють, а грунт присипають сухою землею, торфом або солом'яною різкою.

Для стимулювання запилення квіток і зав'язування плодів проводять струшування рослин вручну. Операцію здійснюють 1 -2 рази на тиждень опівдні, коли в теплиці жарко і повітря сухе. Опадання квіток можна запобігти, оприснув розпускаються бутони борною кислотою (1 г на 1 л води).

Регулярно, раз на 7-10 днів, проводять підживлення повним мінеральним добривом (наприклад «Растворін»). Якщо вам не пощастило, і такого добрива під рукою не виявилося, рослину можна підгодувати наступним чином: на 10 л води-15 г сечовини, 30 г суперфосфату, 40 г сірчанокислого калію. Склад підгодівлі залежить від погоди: в похмуру - збільшують дозу калію, в сонячну - зменшують. Під кожну рослину вносять по 0,5-1 л розчину. Під помідори краще застосовувати безхлорні добрива: сірчанокислий калій, калійну селітру, пічну золу.Додаванням до 10 л розчину основних мікродобрив (1 г борної кислоти, 3 г марганцевокислого калію, 0,5 г сірчанокислої міді і 1 г сірчанокислого марганцю) можна прискорити дозрівання плодів і підвищити їх цукристість. Не забувають у липні і про пасинкуванні.

Одним з поширених захворювань плодів томата є вершинна гниль. Це фізіологічне захворювання проявляється у вигляді плоских, вдавлених чорних або бурих плям на вершині плода. Причини: різке коливання вологи в грунті, висока температура, велика сухість повітря і нестача кальцію. Якщо рослини в молодому віці не ошпарте рясними поливами, зайвими азотними підгодівлями, захворювання вершинної гниллю можна уникнути.

Основне правило формування врожаю томатів: чим коротше прищипка, тим раніше дозрівають плоди, але врожай буде менше.

До списку новин