загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Яремче - майстер-класи польських і українських музикантів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В програмі фестивалю karpatyArt, який відбувається у Яремче, тривають творчі майстер-класи.

Зокрема, сучасні відомі виконавці діляться з юними початківцями секретами професійної майстерності, яка необхідна для успішних виступів.

Цього року почесною гостею фестивалю стала талановита піаністка з Польщі, Анна Стемпін. Вона поділилася враженнями від пленеру та запропонувала власні рецепти досягнення вершин майстерності.

“На фестиваль академічного мистецтва у Карпатах я потрапила вперше, - розповідає пані Анна, - приємно тішить, що організація такого заходу проходить на дуже високому рівні. Молоді студенти - талановиті і добре підготовлені, охоче беруть участь у майстер-класах та концертах. Вважаю, що саме завдяки таким фестивалям можна гідно популяризувати класичну музику серед широкого загалу.”

Для Анни Стемпін музика - це форма вираження емоцій і в цілому світосприйняття, а також своєрідна форма комунікації: “Зокрема, в Польщі є багато музичних фестивалів та музичних заходів, що сприяють розвитку та поширенню класичної музики. До того ж, є радіо, де транслюються класичні твори. Коли Ви граєте на сцені, то, перш за все, робите це для слухачів. Вони повинні не просто отримати задоволення, а можливо пережити щось більше. Тож, як і в кожній справі, аби досягти успіху, потрібно переконатися, що займаєшся своєю справою. Для цього необхідно безперервно вчитися, віддаватися роботі всім серцем. Якщо музика не є Вашою пристрастю, то краще і не братися за неї. Варто завжди пам’ятати - лише той досягне успіху, хто вміє підійматися і йти далі. Є злети і є падіння. І тому пам’ятаймо про силу волі та витривалість у цій нелегкій справі”.

Також відома польська піаністка радить брати участь у різноманітних фестивалях та майстер-класах, слухати Шопена, романтичні твори Рахманінова, сучасні класичні композиції, вчитися у фахівців і не забувати про важливість самоосвіти.

Фаготист, аспірант ЛНМА ім. Лисенка, концертмейстер групи фаготів симфонічного оркестру Львівської філармонії, Андрій Ткачук високо оцінив майстер-клас Анни Стемпін. Він переконаний, що в будь-якій професії дуже багато залежить від майстерності викладача. Пан Андрій вже й сам має власних учнів і вчить їх викладатися на сцені повністю.

“У моєму власному майстер-класі будуть задіяні такі музичні духовні інструменти, як саксофон та кларнет, з якими нероздільним є вокал. Для мене музика є мистецтвом співу. Сучасні учні багато чим цікавляться, вони є активними. Проте, все-таки їм бракує більшої наполегливості та зосередженості. Тож, найголовніше, мати бажання та працьовитість. Врешті-решт, багато молодих людей звикли до масової культури. Тому, академічне мистецтво має бути добровільно-примусовим”, - підкреслив музикант. Андрій Ткачук грає на досить рідкісному інструменті - фаготі, що славиться поміж інших, насамперед, своїм особливим звучанням. До того ж, він є лідером серед духових інструментів по тембру.

До списку новин