загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Правозахисники дали поради, як захиститися від міліції

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Загального рецепту немає, вважає Євген Захаров.

Щорічно в Україні фіксуються сотні тисяч випадків незаконного насилля над співгромадянами з боку міліціонерів.

Правозахисники радять: в контакт з правоохоронцями краще взагалі не вступати, пише ЛІГАБізнесІнформ.

"Враховуючи те, що в нашій міліції, прокуратурі та судах діють, на жаль, принципи кримінальної субкультури - кругова порука за формулою "своїх не здаємо", - краще уникати зустрічей з ними", - рекомендував голова правління Громадського комітету захисту прав громадян Микола Козирєв.

Якщо зустріч з міліціонерами все ж відбулася, то залежно від конкретної ситуації рекомендації можуть бути різні, але є кілька обов'язкових універсальних правил.

Зокрема, правозахисники пропонують:

- поводитися максимально коректно, але з гідністю;

- ввічливо, але наполегливо змусити правоохоронця представитися, якщо він не зробив цього сам; не кваплячись, записати, зафіксувати його дані;

- спокійно вимагати пояснень про причини затримання або інші дії, що обмежують вашу свободу;

- незаконні дії міліціонера необхідно оскаржити районному прокурору; бездіяльність прокурора оскаржувати в суді - і не здаватися;

- відповідати на будь-які питання міліціонера - справа добровільна; обов'язок відповідати настає тільки у випадку офіційних слідчих дій, "під протокол".

У свою чергу, правозахисник Євген Захаров припускає, що юридичні способи захисту від міліції можуть бути ефективні, але загального рецепту бути не може.

"У будь-якому випадку, треба знати, на що міліція має право, а на що ні. І поводитися впевнено. Але ця порада може не допомогти, якщо зустрінешся з колишнім "гопником", який в міліцію пішов гроші "піднімати"", - зазначив він.

До списку новин