загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українські жінки економніші за чоловіків

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Регулярно відкладати певну суму грошей звикли 15% українців, майже 25% економлять час від часу

Як передає кореспондент «Коментарів», про це повідомив виконавчий директора асоціації банків України Сергій Мамедов.

За його словами, в країні регулярно економлять 13% чоловіків і 16% жінок. Ще майже 31% українок і близько 22% українців думають двічі перед тим, як витратити невелику суму грошей.

Крім того, дослідження показало, що в Україні роблять заощадження «на чорний день» 40,8% населення. На великі покупки та ремонт - 21,2%, на відпочинок - 14,5%. При цьому величезна кількість опитаних не сильно замислюється над тим, як заощадити і при цьому заробити. «Більшість українців - 44% - не є вкладниками банків. На руках населення перебуває $40-60 млрд - це величезні суми поза банківською системою», - розповів Мамедов.

Як показують результати дослідження, респонденти в грошових питаннях довіряють у першу чергу членам сім´ї - 37,7%. Друзям і колегам довіряють 20,7%. Не потребують якихось порад 23,5% громадян. А ось співробітникам банків  довіряють 7,4% співвітчизників. «Фінансова грамотність дуже важлива для розвитку суспільства, - зазначає директор KfW бюро в Києві Гуннар Вельцхольц. - Якщо порівнювати Україну та Німеччину, то в останній дуже високий рівень довіри до банків. Німеччина більше є країною вкладників, ніж інвесторів: 60% німців регулярно роблять заощадження і постійно економлять, на відміну від українців».

Зазначимо, що жителі України, згідно з дослідженням, економлять і зберігають кошти по-різному. 13% використовують споживчі кредити, 3,4% купують валюту,  всього лише 2,1% українців позичають гроші друзям і рідним. Вкладаають в золото і ювелірні вироби 0,3% українців.

До списку новин