загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці тримають удома до 60 млрд грн – дослідження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

GfK на замовлення НАБУ, респонденти в грошових питаннях довіряють у першу чергу членам сім'ї - 37,7%, друзям і колегам довіряють 20,7%, а от співробітникам банків - лише 7,4% українців.

За словами директора KfW бюро в Києві Гуннара Вельцхольца, якщо порівнювати Україну й Німеччину, то в останній дуже високий рівень довіри до банків.

"Фінансова грамотність дуже важлива для розвитку суспільства. Німеччина є більше країною вкладників, ніж інвесторів: 60% німців регулярно роблять заощадження і постійно економлять, на відміну від українців", - підкреслив він.

Згідно з дослідженням, лише 30% українців намагаються регулярно відкладати гроші, при цьому 64% відкладають менше 550 грн на місяць, і тільки 5% - понад 1,1 тис. грн.

Опитування також показало, що 31% громадян цікавиться інформацією у ЗМІ щодо грошей та їх заощадження, 17% уважно прислухаються до того, що на цю тему говорять експерти банківської сфери, а 20% українців зізналися, що знають про доступні способи заощаджень недостатньо.

Переважна більшість наших співгромадян (69%) висловила зацікавленість у підвищенні рівня своєї фінансової та економічної обізнаності.

До списку новин