загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Благословення на святу справу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Віра — це те, чого не можна відняти у людини. Вона завжди з нами, не покидає у найтяжчих ситуаціях. Так хочеться вірити у краще життя, у краще майбутнє, щоб лихо і нещастя покинули нашу планету і ніколи не поверталися. Ми віримо, але при цьому надіємося на Бога. І коли залишаєшся сам на сам з бідою, просиш допомоги у Всевишнього: а може, зглянеться… Треба б і свічечку поставити за «здравіє» живих і за «упокой» померлих. Але не всі можуть дістатися храму, який за кілька десятків кілометрів. Особливо люди похилого віку, у яких душа тягнеться до Бога, а фізично їм важко дістатися до церкви.

Проте, світ не без добрих людей. Тому незабаром ця проблема в селі Козуби буде вирішена. 19 червня тут освячене місце, на якому почнуть зводити каплицю. Це ідея голови ФГ «Козубівське» Михайла Васюти. Він виступив і спонсором цього проекту.

— Насамперед за благословенням поїхали до митрополита Полтавського і Миргородського архієпископа Філіпа, — розповідає меценат.

Для освячення місця під майбутню каплицю запросили благочинного Новосанжарського району настоятеля храму села Дудкин Гай отця Ярослава, настоятеля Свято-Троїцького храму смт. Нові Санжари отця Олексія, настоятеля Свято-Георгіївського храму села Лелюхівки отця Миколая. Відбувши богослужіння, вони привітали жителів села. Адже це дійсно свято для православних християн.

— Цього року наша свята земля буде святкувати 1025-ліття хрещення Русі. Протягом цього часу люди завжди мали бажання, щоб у їхніх селах чи містах будувалися храми. Сьогодні ми освятили місце під каплицю архістратига Михаїла. Це місце буде нагадувати людям про те, що Господь освятив цю землю, дав життя кожній людині і вона, проходячи свою земну дорогу, повинна задумуватись, куди іде, що робить і яка надія її чекає. Тому, споглядаючи на хрест, буде згадувати про того, хто зійшов на цей хрест, про спасителя нашого Господа Ісуса Христа. Згадуючи, напевно, задумуватиметься, чи правильні вчинки робить у цьому земному житті. Я бажаю тим людям, які проживають у селі Козуби, щоб дійсно благодать перебувала між ними, щоб любов і взаєморозуміння не вичерпувались, а наповнювались, і мир божий був з ними у віки вічні. Амінь, — сказав отець Ярослав.

— Каплиця буде з цегли, її вже завезли, купол замовили, — повідомляє Михайло Васильович, — і будівельників благословили. Добре знають свою справу, бо саме вони зводили Свято-Троїцьку церкву в Нових Санжарах. Плануємо відкрити капличку до Дня села (зазвичай його проводять у кінці серпня), — тримаючи в руках проект будівництва, коментує спонсор.

Запитала, що надихнуло на зведення святині. Михайло Васильович відповів:

— Я знаю, що це для жителів села дуже важливо. Спостерігаючи, як люди доглядають за хрестами, які оберігають Козуби, переконався, що каплиця дійсно потрібна. У житті повинно бути не тільки матеріальне, але й духовне…

Валентина Васюта

До списку новин