загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Серця тих, хто співає хором, б'ються у такт музиці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Серця тих, хто співає в хорі під час виконання підлаштовуються під музику і починають битися з тією самою швидкістю, а їх пульс сповільнюється і прискорюється разом із піснею, з'ясували учені зі Швеції.

За словами керівника дослідницької групи Бєрна Фікхоффа з університету Гетеборга, раніше вже було відомо, що хоровий спів синхронізує рух м'язів у виконавців, повідомляє РІА Новости.

"Тепер ми знаємо, що те ж саме відбувається з серцем. Щось схоже трапляється з фанатами на футбольних стадіонах, робітниками, які співають, учасниками фестивалів або військових парадів", - зазначив Фікхоф.

У ході дослідження вчені спостерігали за тим, як шкільний хор виконував гімн Швеції, буддистську мантру і монотонні вокальні вправи. При цьому відстежувалася активність мозку тих, хто співає, їх пульс та інші характеристики.

Як з'ясувалося, серцебиття співаків підлаштовувалося під ритм музики. Цей ефект спостерігався як під час виконання гімну Швеції, так і під час відносно повільних і монотонних мантр і вправ.

Учені вважають, що феномен подібної синхронізації пов'язаний з тим, що спів змушує видихати і вдихати повітря в певні проміжки часу. Подібну синхронізацію, відзначають дослідники, можна використовувати для посилення дружніх стосунків у колективах однодумців або колег.

До списку новин