загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Японські вчені виростили функціональні тканини печінки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вчені в Японії виростили функціональну тканину людської печінки зі стовбурових клітин. Нова технологія дозволить вирішити проблему браку донорських тканин для трансплантації.

Вчені для початку виростили «зародок» печінки з людських стовбурових клітин, а потім пересадили їх живим мишам. В результаті вони отримали функціональні тканини печінки з кровоносними судинами.

Протягом тридцяти років вчені намагалися повторити найскладніші взаємодії, які відбуваються між різними типами клітин і тканин при розвитку органу. Японцям вдалося подолати бар'єр за допомогою 3D-технологій. Вони дізналися, що на ранніх стадіях клітини печінки формуються шляхом управління сигналами трьох типів стовбурових клітин: печінкових, мезенхімальних та ендотеліальних клітин.

Аналіз даного процесу дозволив створити тривимірну модель змішування клітин і повторити досвід в лабораторних умовах. Вченим вдалося виростити тканини печінки, які після аналізу експресії генів, виявилися ідентичними зі справжніми тканинами печінки.

Після пересадки вирощених клітин печінки мишам, вони побачили процес утворення кровоносних судин вже через 48 годин. Формування життєздатного кровопостачання призвело до того, що клітини печінки почали виробляти білки і проявляти здатність до метаболізму деяких препаратів. Крім того, пересадка клітин мишам з печінковою недостатністю допомогла відновити їх функцію печінки.

Результати дослідження вказують на величезний терапевтичний потенціал вирощених в пробірці клітин і пересадки їх людям з поліорганною недостатністю. До того ж, такий підхід допоможе вирішити проблему браку органів для трансплантації.

 Бабчук Катя

До списку новин