загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Дві третини українців помирають від хвороб серця. Основні причини — гіпертонія та ожиріння

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Гіпертонія та ожирінняключові фактори ризику розвитку хвороб серця української нації. А 67 % усіх смертей в Україні було викликано серцево-судинними захворюваннями, згідно з даними звіту Світового банку.

Для порівняння: рівень смертності серед чоловіків до 65 років від ішемічної хвороби серця (головного «вбивці» українського населення) в нашій країні в 14 разів вищий, ніж у Франції, а серед жінок того ж віку — у 25 разів.

Згідно з дослідженням, малозабезпечені громадяни найбільш схильні до гіпертонічної хвороби, а ожиріння частіше зустрічається серед заможних.

Цукровий діабет у нашій країні перетворюється із хвороби похилого віку на захворювання, що вражає молодих людей. У людей, хворих на діабет, ризик смерті від серцево-судинних захворювань підвищується у 3–4 рази.

Більшість причин передчасної смертності в Україні пов’язано з дуже високим рівнем розповсюдженості основних факторів ризику серцево-судинних захворювань: високого кров’яного тиску, ожиріння, діабету, підвищеного вмісту холестерину в крові та із негативними звичками — палінням, надмірним вживанням алкоголю, а також фізичною пасивністю та неправильним харчуванням (харчування українців традиційно багате на жири). Наприклад, люди з підвищеним кров’яним тиском мають значно вищий ризик інсульту, ішемічної хвороби серця, інших серцевих хвороб і ниркової недостатності. А ризик діабету зростає в 100 разів у хворих на ожиріння, 80 % випадків діабету можна віднести на рахунок ожиріння і надмірної ваги.

До списку новин