загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Важко дихати? Протестуйте легені!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У світі нараховується 600 млн хворих на хронічне обструктивне захворювання легенів, і їхня кількість невпинно зростає. У цьому винне тютюнокуріння, забруднене довкілля, з’ява нових атипових збудників, нераціональне використання антибіотиків, старіння населення та інші чинники. Ця хвороба є найчастішою причиною інвалідизації і летальності серед усіх легеневих захворювань. За прогнозами ВООЗ, до 2020 року вона посяде третє місце серед причин смерті у світі і щороку забиратиме 4,7 млн життів.

При хронічному обструктивному захворюванні легенів обмежується прохідність дихальних шляхів. Небезпечною особливістю захворювання є те, що розвивається воно непомітно для хворого і до моменту появи задишки, призводить до незворотних морфологічних змін у бронхолегеневій тканині. У старшої або й молодої людини серце, легені, нирки працюють добре, але за рахунок того, що не відбувається обмін, кисень не надходить у кров, і внаслідок склерозації легеневої тканини людина при повній свідомості просто помирає. Смерть від дихальної недостатності – це дуже страшна річ: людина все усвідомлює, все розуміє, вона при свідомості, але задихається від того, що не отримує повітря. Невчасне виявлення, неефективне лікування або відсутність лікування призводить до розвитку дихальної недостатності, яка згодом може призвести до смерті. Передусім на це треба звернути увагу курцям, їм варто постійно обстежуватись, а ще краще – кинути курити. У зоні ризику також люди, які переносили гострі захворювання дихальних шляхів, ті, хто працював на шкідливих виробництвах.

Протестуйте себе: якщо вам більш 40 років; ви курите або працюєте у шкідливих умовах; кашляєте зранку; відкашлюєте харкотиння; у вас виникає задишка при фізичному навантаженні. Якщо ви відповіли «так» на три з п’яти запитань – зверніться до лікаря та отримайте направлення на дослідження функції зовнішнього дихання (спірографію) і флюорографічне обстеження. Лише розпочавши лікування на ранніх стадіях, ви матимете шанс бути здоровими!

Інна СЕМЕНЮК

До списку новин