загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Американські палеонтологи відкопали невідомого динозавра

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Американські палеонтологи повідомили про виявлення раніше невідомого виду динозаврів. Останки, знайдені під час розкопок у штаті Юта, належать тварині, яка нагадує трицератопсів, але відрізняється величезним носом і подовженим черепом. Подробиці наводяться в повідомленні BBC з посиланням на публікацію дослідників в журналі Proceedings of the Royal Society B.

Перші фрагменти скелета були виявлені ще в 2006 році під час розкопок на території національного пам'ятника (аналог заповідника) Гранд-Ескаланде. Палеонтологічні дослідження та розчищення скам'янілих останків від навколишнього породи зажадали ще семи років роботи. Тільки зараз вчені описали результати вивчення Nasutoceratops titusi і представили опис своєї знахідки на сторінках наукових видань (у 2010, втім, динозавру була присвячена магістерська робота одного з авторів нової статті).

Череп тварини увінчаний рогами, розмір яких, за словами дослідників, перевищує розмір рогів всіх інших динозаврів. Крім того, у нього витягнута передня частина, що вказує на дуже великий ніс. Незважаючи на роги, масу близько двох з половиною тонн і довжину тіла в п'ять метрів, динозавр був травоїдним. Вчені припускають, що знайдений ними вид є найближчим родичем авацератопсів.

Розкопки в Юті почалися в 2000 році і вже дозволили відкрити кілька раніше невідомих видів вимерлих тварин. Дослідники мають намір з'ясувати, яким саме чином екосистема кампанського періоду могла вміщати декілька різних видів великих травоїдних: за словами вчених, це поки залишається неясним.

До списку новин