загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як уникнути хвороби Альцгеймера?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

ХВОРОБА СТАРОСТІ. Обстеження майже мільйона людей у Франції показують, що люди, які відкладають свій вихід на пенсію, меншою мірою ризикують захворіти на недугу Альцгеймера чи якийсь інший вид слабоумства.

Одне з найсерйозніших досліджень на цю тему провело INSERM – французьке урядове агенство з питань охорони здоров’я. Дані дослідження вони представили на конференції у Бостоні. Згідно з цими даними, кожен додатковий рік роботи зменшує ризик на 3,2 %.

«У людей, які довго залишаються активними, тобто працюють протягом тривалого часу, зменшується ризик розвитку слабоумства чи труднощів із пам’яттю, мисленням та міркуванням», – розповідає Гізер Снайдер з Американської асоціації досліджень хвороби Альцгеймера.

Вчені обстежили понад 429 тисяч працівників – дрібних торговців, пекарів, теслярів тощо. Результат ясний: у тих, що вийшли на пенсію у 65 років, ризик розвитку слабоумства, менший на 15%, аніж у тих, що полишили роботу у 60. Експерти кажуть: навіть після виходу на пенсію слід постійно вправляти свій мозок.

«Займайтеся і надалі тією справою, яка вам до вподоби. Мої батьки – на пенсії, але вони зараз активніші, ніж будь-коли. Вони цілий час щось вивчають, відвідують лекції в університеті, залишаються заангажованими у соціальне життя», – каже далі Гізер Снайдер.

Чи слід залишатися на роботі якомога довше, аби уникнути хвороби Альцгеймера? Дискусії з цього приводу тривають, зачіпаючи соціальні, етичні та політичні фактори.

До списку новин