загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Не все те добре, що ягода...

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сезон збирання ягід на Закарпатті в розпалі. Збирачі щодня трудяться, аби наповнити корзини стиглими дарами лісу. Однак до справи потрібно підходити дуже уважно, бо як і гриби,  ягоди бувають їстівні та отруйні.

На ужгородських ринках уже можна купити яфини, лісову малину, брусницю та інші ягоди. Однак продавці  приїжджають сюди здалека: з Великоберезнянщини або ж з Міжгір’я. Саме там, кажуть знавці, найкращі лісові солодощі, без осадів та шкідливих дощів. Збирати маленькі плоди важко,  тому й ціни не малі. Один  літр ягід коштує від 7 до 25 гривень. Прилавки повні й всім відомою ожиною, яка дуже корисна для профілактики серцево-судинних захворювань. Однак дуже часто ожину плутають із  вовчими ягодами та дикою чорницею. Обидва види ягід ростуть в лісі та на узбережжі річок. Тож перш ніж куштувати невідомі плоди,  потрібно з’ясувати їх назву.

Якщо хтось і поспішив посмакувати неїстівними  ягодами, панікувати не потрібно, кажуть лікарі. В першу чергу  треба  випити багато рідини і активованого вугілля. Перед вживанням лісові ягоди  рекомендують промити гарячою водою. Тож смакуйте на здоров’я!

До списку новин