загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вправи для літніх людей: як підтримувати організм у тонусі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

-       Вправи для літніх людей: як підтримувати організм у тонусі

-      Тренувальні програми для літніх людей

Найчастіше ми схильні припускати – і припускати невірно – що літнім людям не потрібно або навіть не можна займатися фізичними вправами. Насправді ж навіть літні люди, які страждають від різних проблем зі здоров'ям – від серцевих захворювань і високого кров'яного тиску до діабету або артриту – можуть без шкоди для здоров'я вдаватися до фізичних вправ, щоб підтримувати організм у тонусі.Перш, ніж починати дотримання нового фітнес-режиму, необхідно проконсультуватися з лікарем. Існує ряд вправ, розроблених спеціально для літніх людей. Фактично, прості і регулярні вправи допоможуть надовго зберегти гнучкість і загальне здоров'я.

Вправи для літніх людей

Вправи для розтяжки: такі вправи допомагають підтримувати гнучкість і піддатливість тіла.

Вправи в рівновазі: такі вправи забезпечують стійкість, допомагаючи зберегти контроль над рівновагою і зменшити ризик падіння.

Вправи на витривалість: в число таких фізичних навантажень входять плавання, верхова їзда, їзда на велосипеді, що допомагають нормалізувати роботу кровоносної системи.

Силові вправи: стимулюють ріст м'язів, тим самим дозволяючи вирішити одну з найпоширеніших проблем похилого віку – втрату м'язової тканини. Такі вправи збільшують м'язову масу, запобігаючи проблеми з хребтом і суглобами.

Вибір найбільш відповідного режиму фізичних навантажень залежить від безлічі чинниківу тому числі віку, здоров'я, рівня фізичної підготовки. Головна умовалюдина, початківець дотримання нового режиму, повинен отримувати задоволення від фізичної активності; інакше навіть найбільш ефективні фізичні вправи принесуть мінімум користі.

Ходьба: звичайна ходьба – мабуть, найпоширеніший і найлегший вид фізичних навантажень для людей похилого віку, хоча корисна в будь-якому віці, не вимагає яких-небудь фінансових вкладень або контролю тренера.

Біг: біг дозволяє спалити більше калорій, ніж неспішна ходьбапроте займатися бігом в літньому віці можна тільки після консультації з лікарем або консультантом з фітнесу, враховуючи загальний стан здоров'я та фізичної підготовки.

Їзда на велосипеді: їзда на велосипеді – активний спорт, один з ефективних видів кардітреніровок. Перш, ніж займатися велоспортом, необхідно придбати шолом і наколінники, щоб уникнути пошкоджень при падінні. Нарешті, цей вид фізичних навантажень дозволяє заняття в домашніх умовах, на велотренажері.

Плавання: плавання ідеально підходить для літніх людей, які страждають від проблем з суглобами, оскільки вода має природним опором, долаючи яке, тіло поступово набирає силу. Крім того, плавання стимулює роботу кровоносної системи, не приносячи шкоди крихким кісткам і зв'язкам.

Йога: йога стимулює роботу всіх органів організму, покращує кровопостачання, нормалізує кров'яний тиск і рівень цукру в крові. Йога поряд зі спеціальними техніками – наприклад, техніками медитації – дозволяє удосконалити здатність концентруватися на власних відчуттях.

·         Ніколи не займайтеся фізичними вправами на повний шлунок. Перш, ніж починати займатися спортом, необхідно вичекати принаймні годину після їжі.

·         Завжди починайте тренування з розігріваючих вправ, поступово збільшуючи інтенсивність і тривалість вправ.

·         Не можна займатися фізичними вправами, якщо фізичні навантаження супроводжуються появою болю в грудях, нестачі дихання, нерівним пульсом.

·         Вирушаючи в тренажерний зал чи фітнес-центр, захопіть пляшку з водою – вода допоможе відновити втрачену організмом під час тренування вологу.

·         Уникайте несприятливих погодних умов.

·         Не носіть тісний спортивний одяг – найкраще для тренувань підійде спортивний костюм з легкої тканини.

·         Вибирайте правильну спортивне взуття.

·         Не забувайте про найпростіші заходи обережності – наприклад, шоломі і наколінниках при їзді на велосипеді.

Якщо під час тренування ви помітили неприємні симптоминаприклад, біль у грудях, проблеми з рівновагою, запаморочення, припиніть тренування і проконсультуйтеся з лікарем.

До списку новин