загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Майже сліпий 97-річний художник створює шедеври в Paint

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Американський художник Хел Ласко (Hal Lasko) працює в змішаному стилі пуантилізму і 8-бітного мистецтва. Незважаючи на свій поважний 97-річний вік, дідуган (так його називають родичі) ще міцно тримає в руці мишку.

Графічного редактора Microsoft Paint цілком вистачає для його потреб. Виходячи із специфіки пуантилізму – це техніка малюнка роздільними мазками правильної, крапкової або прямокутної форми.

У Другу світову війну Хел Ласко малював напрямкові й погодні мапи для бомбардувань, а після служби працював типографістом, поки не пішов на пенсію у 70-х. За кілька десятиліть родичі купили йому ПК з операційною системою Windows 95 і показали програму Microsoft Paint, і він (тоді йому було трохи більше 80-ти) захопився не на жарт. Уже відбулося кілька художніх виставок його робіт, і вони навіть продаються онлайн.

Доживши до цих поважних років, Хел Ласко майже повністю позбувся зору, але навіть ця серйозна недуга не заважає йому малювати воістину гарні картини, використовуючи, напевно, найпростіший графічний редактор у світі. Він творить, не розраховуючи на визнання або прибуток – тепер це його улюблене хобі. Художник страждає на макулодистрофію, тобто він здатний розрізняти лише великі форми.

На створення однієї картини у містера Ласко йде дуже багато часу, бо малює буквально по пікселях. Кожну деталь нового шедевра він наближає за допомогою інструмента «лупа», вбудованого в Paint. Та вже терпіння художникові не позичати. Це по-справжньому талановита людина. Таких дійсно дуже мало.

До списку новин