загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цей день в історії/ 2 серпня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

День Аеромобільних військ України (День Повітряно-десантних військ).

Міжнародний день голокосту ромів.

 

47 до н. е.  — біля м. Зели Гай Юлій Цезар «прийшов, побачив, переміг» («лат. Veni, vidi, vici») царя Боспорського царства Фарнака ІІ.

216 до н. е.  — великий воєначальник давнини, карфагенський полководець Ганнібал при Каннах завдав найважчої поразки римлянам за всю їхню історію (ця битва: входить в 30-ку найбільш кровопролитних битв в історії людства, довела що чисельна перевага при відсутності військової грамотності - ніщо).

1727 — Російський імператор Петро II видав указ про відновлення виборної посади гетьмана Малоросії. Ліквідація малоросійської колегії та відновлення посади гетьмана були поступками козацтву, послуги якого, у війні з Туреччиною, знову знадобилися Московській державі, проте, «виборність» перетворена на фікцію, адже у наказі зазначалося, що гетьманом повинен бути обраний Данило Апостол.

1790 — було проведено перший перепис населення США (населення держави становило близько 4 млн. чоловік, причому з них приблизно шоста частина була рабами).

1791  — у Відні Жан-П’єр Бланшар провів перші успішні випробування парашута: з повітряної кулі він скинув домашніх тварин.

1802 (14 термідора Х року) — Наполеон Бонапарт був проголошений довічним Першим консулом.

1865 — у видавництві Макміллана вийшло перше видання книги Льюїса Керрола «Пригоди Аліси в країні Чудес».

1887  — Ровелл Ходж запатентував колючий дріт.

1909  — на озброєння армії США прийнятий перший військовий літак, побудований братами Райт.

1914  — У Львові українські політичні партії об'єдналися в Головну українську раду.

1914 — Створено Бойову управу українських січових стрільців — організаційно-координаційний центр легіону Українських січових стрільців.

1918 — Гетьман України Павло Скоропадський затвердив закон про створення фонду Національної бібліотеки Української держави.

1930 — на навчаннях Московського військового округу вперше висаджений повітряний десант. Згодом цей день став відзначатися в СРСР, а тепер у Росії як День повітряно-десантних військ. З 1992 року цей день відзначається, як День Аеромобільних військ України.

1933 — Став до ладу Біломорсько-Балтійський канал (першопочаткова назва — «Біломорсько-Балтійський канал імені Сталіна», відоміший за скороченням «Біломорканал»). Збудований у рекордно короткий термін, за 1 рік і 9 місяців, руками в'язнів ГУЛАГу. За різними даними, під час будівництва померло до 200 тисяч робітників.

1939  — А.Ейнштейн надіслав президенту США Ф.Рузвельту листа, в якому поінформував про роботу нацистських фізиків із створення атомної зброї та закликав розпочати в США дослідну програму.

1949 — академік В.Філатов у клініці Українського експериментального інституту очних хвороб в Одесі зробив тисячну операцію з пересадки рогівки.

1953 — У Києві відкрито дитячу залізницю.

1970 — в Белфасті англійська армія вперше застосувала гумові кулі проти північних ірландців.

2 серпня народилися:

 

1733 — Михайло Щербатов, князь, громадський і державний діяч, історик і публіцист. Автор 15-томної «Історії Російської від найдавніших часів» і памфлету «Про пошкодження звичаїв у Росії».

1832 — засновник і перший голова Теософського суспільства Генрі Олкотт.

1834 — французький скульптор, автор Статуї свободи Фредерік Огюст Бартольді.

1835 — Еліша Грей, американський винахідник, що спізнився запатентувати телефон (його на декілька годин випередив Олександр Белл).

1871 — американський художник - імпресіоніст Джон Слоан.

1872 — Володимир Тарновський, «батько» радянського червонця. Колишній банкір-мільйонер.

1888 — Кость Буревій, український поет, драматург, публіцист, есер, член Центральної Ради (розстріляний комуністами 15 грудня 1934 року).

1924 — Олександр Хмельницький, український живописець.

1934 — Валерій Биковський, льотчик-космонавт.

1939 — культовий режисер у жанрі жахів Вес Крейвен (відомі фільми: "Кошмар на вулиці В'язів", "І у горбів є очі").

До списку новин