загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вишиті полотна, які неможливо відрізнити від намальованих

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В арт-галереї «МІНУС 4» проходить виставка робіт 84-річної вишивальниці Наталії Михайлівни Башкірової.

З п’яти кроків філігранно виконані роботи не відрізниш від живописного полотна! Ось відгук професійного російського художника про одну з ранніх її робіт «Драбина»: «Я знаю, як важко намалювати людину, яка йде. Щоб вона не стояла з піднятою ногою, а рухалася. А у вас 15 хрестиків по висоті – і людина йде! Не розумію! .. »

Портрети, виконані з фотографічною точністю, пейзажі, що передають найдрібніші колористичні відтінки природи і атмосфери, «живі» міські ландшафти, реалістичні жанрові композиції – неможливо повірити, що ці полотна – вишивка, зроблена банальним хрестиком.

«Банальним», та не зовсім: Наталія Михайлівна використовує більш 9000 півтонів, поєднуючи нитки двох кольорів в так званому «меланжевому хрестику», і таким чином забезпечуючи у багато разів більшу кількість відтінків, ніж пропонує палітра ниток муліне.

А історія Наталії Башкірова, сьогодні вже майже знаменитої вишивальниці, роботи якої експонувалися крім України в Білорусі, Японії почалася з … виходу на пенсію.

У далекому 1999 року знайти схему вишивки подібного рівня було нереально. Траплялися або простенькі «собачки» і «вазочки», або рідкісні, незрозуміло бляклі «картини», на які дивитися не хотілося, не те, що вишивати.

Рішення несподівано підказала старша донька – якщо хочеш зробити щось як слід, зроби це сам. Потрібна якісна зручна схема з цікавим сюжетом? Розроби її!

Новим етапом у творчості стало створення композицій з декількох фотографій. Першою в цій серії була «Забута мелодія для флейти», найскладніша з усіх робіт. Це була єдина вишивка, яка тричі коректувалася вже після завершення, коли доводилося розпорювати нитки і заново прошивати деякі ділянки. Наступні композиції “Клоун”, “Тиша”, “Симфонія моря”, “Горобчики”, “Танцювала в підворітті Осінь» далися значно простіше.

Всі ці роботи – всього їх в експозиції сорок п’ять – ви можете побачити на виставці у київські арт-галереї «МІНУС 4» (вул. Артема, 37-41) до 25 серпня. А висловити своє захоплення мистецтвом Наталії Башкірової – на сайті вишивальниці krestik.com.ua

До списку новин