загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Держава хоче суттєво обмежити права благодійників і волонтерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Президент і урядники вирішили ухвалити поправки до закону, які суттєво ускладнять роботу волонтерів і благодійників в Україні. Усе для гальмування процесу розвитку громадянського суспільства?

Ще в серпні до Верховної Ради був внесений законопроект про внесення змін до Закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації". Ним частково обмежується і ускладнюється робота волонтерів і благодійників.

Прейняття його зобов'яже нотаріально завіряти кожен благодійний внесок у сумі понад 850 гривень. Громадські активісти переконують, розвитку благодійності це аж ніяк не сприятиме, до того ж  - ставить під загрозу людські життя, адже часто грошова допомога стосується тяжкохворих.

Вчора був затверджений Указ Президента України № 473/2013 Про внесення змін до деяких указів Президента України щодо волонтерської діяльності.

Мінсоцполітики тепер затверджує методичні рекомендації з підготовки волонтерів і посвідчення волонтера.

"Отже, без проходження спеціального навчання та без посвідчення вже дійсно не можна буде допомогти громадській організації? Чи, можливо, за несанкціоноване волонтерство будуть наказувати? І це при тому, що волонтерський рух у країні і так кволий" - дивуються люди у соцмережах.

Також громадяни побоюються, що з таким успіхом, незабаром за волонтерство встановлять кримінальну відповідальність без "бейджика" і вимагатимуть такого ж обліку громадських активістів загалом, адже по суті - вони теж волонтери...

До списку новин