загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Осіння ловля судака на джиг приманки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Осінь найкраща пора року для лову будь хижої риби. Але тема цієї статті – судак.

Судак, напевно, найактивніший, якщо можна так висловитися – самий спортивний хижак серед всіх прісноводних хижаків. Судак володіє чудовою для хижака здатністю добре бачити в темній воді. Це варто пам’ятати рибалці при виборі кольору приманки – для лову судака краще використовувати не надто яскраві приманки. Ще одна особливість судака – феноменальне нюх. Цей хижак відчуває запах своєї потенційної жертви на досить великій відстані. Дана властивість теж з успіхом використовується рибалками для залучення судака до місця лову – застосуванням атрактантів.

Вибір місця лову судака

Отже, на дворі осінь. Ви зібралися на риболовлю зі спінінгом. Ваша мета – судак. Ну, природно необхідна човен. Восени вода ставати з кожним днем все холодніше і судак опускається глибше, ближче до ям. Але занадто великі глибини не для судака. Він вважає за краще бровки або свалим з плином середнім або великим. Дуже приваблює хижака всілякі нерівності дна – перекати, кам’яні розсипи, корчі. Але з кожного правила бувають винятки – іноді судака можна зустріти і на рівних місцях. В основному, коли він рухається за зграєю білої риби. Одного разу знайдені перспективні місця потрібно ретельно запам’ятовувати, дуже велика ймовірність зустріти судака на успішних місцях під час наступної риболовлі. Бувають випадки коли, недавнє перспективне місце не дає результату. Зроблено кілька десятків закидів, використано кілька різних приманок, а клювань немає. Не поспішайте покидати це місце. Часто буває, що досить відплисти на кілька метрів і вас чекає удача – буквально божевільний клювання і рясний улов.

Приманки для судака

Тепер про принадах. Існують певні правила вибору приманок. Спробуємо їх перерахувати. Найголовніше правило – не існує універсальної приманки, яка однаково добре ловила на різних місцях і за різних погодних умов. Вага джиг-головки залежить від глибини обраного місця і сили течії. Чим місце глибше, а протягом сильніше, тим більше важче потрібно застосовувати джиглголівку. Що стосується форми приманки. Якщо лов судака відбувається в стоячій воді або на слабкому плині – краще використовувати широку приманку, з активною грою тіла. На середній течії – приманка вужче, а на сильній течії використовують жорсткі й вузькі приманки, з млявою грою тіла.

Колір приманки.

На цю тему дуже багато суперечок серед досвідчених рибалок. Одні стверджують, що колір приманки дуже важливий для успішного лову, інші говорять, що вплив кольору приманки незначно. Зі свого особистого досвіду скажу – мені зазвичай щастило з приманками коричневих і зелених відтінків, не надто яскравими. Спробуємо зайняти мудру позицію в цьому питанні. Тобто перевіримо на власному досвіді. Для грамотної, серйозної риболовлі потрібно мати хоча б якесь то кількість приманок різних кольорів, розмірів і форм. Я вже говорив, але у зв’язку з важливістю питання, повторю – не існує універсальної приманки. Завжди потрібно експериментувати безпосередньо на водоймі з різними приманками і способами їх проводки. І останнє правило – закидати приманку потрібно намагатися таким чином, щоб виконувати проводку поперек течії або під кутом до течії. Всім удачі на риболовлі і великих судаків.

До списку новин