загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Пенсіонери в Україні нещасливі, бо невіруючі" – психолог

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чим старша людина, тим менш щасливою вона є. Такими є результати опитування Київського міського інституту соціології. Так, у віці 18-29 років кількість щасливих українців становить 71%, а у віціі 70 і більше - 40% і менше.

"Найбільше себе відчувають нещасливими літні люди без віри у бога, - пояснюєGazeta.ua сімейний психолог Юрій Калашніков. - Через те, що у радянські часи релігія викорінювалася, нині більшість людей похилого віку не мають віри. Вони ввійшли у свій вік без Бога, тому нещасливі. Віряни завжди більш щасливі, бо приймають своє життя таким, як воно є. Вони завжди почувають себе краще".

На його думку, молодь більш щаслива, бо далека від екзистенційних питань, роздумів про смерть.

"Фактори, які роблять щасливою людину в молодості і в старості - різні. Літня людина може сказати: я прожив добре життя, у мене було багато вражень. Молода людина сприймає себе у контексті своїх можливостей, які покращать її життя в майбутньому: сьогодні я можу потерпіти, я пізніше я матиму все, що захочу. Якщо вона не бачить майбутнє у світлих тонах, не впевнена у ньому, вона нещасна. Хто навчився насолоджуватися сьогоднішнім днем, і в старості буде щасливішим", - говорить Калашніков.

Психолог також зазначив, чим більше молода людина боїться смерті, тим гірше вона ставитиметься до старої. Боязнь смерті залежить від виховання, соціальної обстановки, середовища, в якому людина живе, ставлення до життя.

Ірина РИБАКОВА

До списку новин