загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Німеччині без "мобілки" живе лише кожен десятий

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мобільний телефон - невід'ємний атрибут сучасного життя в Німеччині. Серед тих, кому менше 30 років, мобілка є в кожного. Але й старше покоління "підтягується".

Лише кожен десятий німець живе без "мобілки". 90% тих, хто старший за 14 років, мають мобільний телефон. Понад 63 мільйони людей користуються мобільним зв'язком, що майже на два мільйони більше, ніж два роки тому. Такі результати містяться в дослідженні, проведеному для об'єднання BITKOM.

"Чітко простежується тренд смартофонів, тобто мобілок, що мають доступ до інтернету", - пояснює речник BITKOM Марк Тильманн у розмові з DW. Вже близько 40 відсотків усіх жителів Німеччини мають смартфон. Ще рік тому таких було тільки 34 відсотки. За прогнозами аналітиків ринку, більше 80 відсотків усіх проданих цього року "мобілок" становитимуть смартфони.

Користувачі старішають

У віковій групі громадян, яким більше 65 років, дві третини становлять власники мобільних телефонів. "Це більше, ніж у минулі роки. Але якщо ще колись буде зростання, то лише серед пенсіонерів", - вважає Тильманн. Він переконаний, що страх перед технікою є головним поясненням того, що багато старих людей не мають мобільного телефону. Також у цій віковій групі побутує думка, що "мобілки" дорогі. Хоча вартість розмов і самих приладів різко знизилась, зауважує експерт.

Натомість покоління 50-ти та 60-тирічних вже звикло до мобільного телефону. Для людей у віці смартфони принесли чимало переваг - наприклад, за допомогою спеціальних програм можна здіснювати моніторинг стану здоров'я, а спеціальні сенсори можуть реєструвати випадки, коли людина впала, і надсилати сигнал про допомогу.

Водночас у те, що мобільні телефони в найближчій перспективі зможуть повністю замінити стаціонарну телефонну мережу, експерт не вірить. Хоча в деяких європейських країнах з дедалі більшою кількістю молодих людей нині можна зв'язатися лише завдяки мобільному телефону.

Лідерство за північними країнами

Нове дослідження BITKOM стосується поширення мобільних телефонів лише у Німеччині. Утім, за словами Тильманна, інші дослідження вказують на певні тенденції в Європі. "Коли йдеться про інтернет, смартфони та мобільні телефони, то з великим відривом попереду опиняються, наприклад, скандинавські країни". А в державах південно-східної Європи, як Румунія та Болгарія, як правило, ще не так багато мобільних телефонів і смартфонів.

Після придбання нової мобілки перед користувачами в усьому світі постає питання про те, що робити зі старим приладом. За оцінкою BITKOM, громадяни в Німеччині вже накопичили в себе в домівках майже 90 мільйонів старих "мобілок", наприклад, для можливої заміни на випадок, якщо нова модель перестане працювати, або просто тому, що на старому телефоні зберігаються важливі дані.

Утім, як відомо, старі мобільні телефони є джерелом незначної кількості цінної сировини, наприклад, золота чи рідкоземельних металів, тому їх варто віддавати на вторинну переробку. Усі великі мережеві оператори приймають старі прилади поштою. Конверти можна безкоштовно замовити в інтернеті. Чимало компаній роблять внески у соціальні чи екологічні проекти за кожен надісланий мобільний телефон. Комунальні пункти збирання відходів теж безкоштовно приймають старі телефони на переробку.

До списку новин