загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ліцензування аутсорсингу захистить найманих працівників

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Запровадження дозволів на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в іншого роботодавця забезпечить легальну діяльність таких наймачів, а також захист трудових прав найманих працівників.

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця» (реєстр. № 2118а).

Документом встановлено порядок видачі, відмови у видачі та анулювання дозволів на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в іншого роботодавця.

У Держпідприємництві наголошують, що запропонований механізм регулювання діяльності роботодавців, які наймають працівників для подальшого виконання ними роботи в іншого роботодавця, поширений у Європейському Союзі.

Застосування нетипових форм зайнятості в Україні перетворилося в інструмент зменшення податкових зобов’язань підприємств та скорочення витрат на персонал. При цьому:

- працівники позбавляються гарантії постійної зайнятості, оскільки у будь-який момент їх можуть перевести на інше підприємство або взагалі відмовитись від їхніх послуг;

- працівники втрачають право на винагороди, пов’язані з безперервністю стажу роботи на одному підприємстві та інші види соціальних гарантій;

- людина, фактично відпрацювавши на шкідливих і небезпечних роботах, втрачає право на пільгову пенсію, адже юридично вона є співробітником кадрового агентства, де відсутні шкідливі умови;

- в свою чергу, держава недоотримує податки в бюджет і внески в загальнообов’язкові страхові фонди.

В українському законодавчому полі норма, передбачена статтею 39 Закону України «Про зайнятість населення», є новелою, запровадження якої забезпечить легальну діяльність роботодавців у сфері наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в іншого роботодавця, а також захист трудових прав найманих працівників, зокрема, гарантій встановлених Законом України «Про оплату праці».

 Прийняття вказаного законопроекту  дозволить Державній службі зайнятості України розпочати видачу дозволів на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в іншого роботодавця та дасть реальні інструменти для захисту прав найманих працівників.

Законопроект стосуватиметься в основному програмістів, юристів, бухгалтерів тощо.

До списку новин