загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні - Головосіки або Івана Хрестителя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За традицією 11 вересня  віряни відзначають  свято  Івана Хрестителя. У народі це свято називають Головосіки. Цього дня віруючі дотримуються суворого посту, не вживають м’ясних страв. На знак жалоби нічого не ріжуть ножем. Кажуть, що коли на Головосіки зрізати на городі капусту, то з неї може потекти кров. Тому навіть хліб ламають руками, а картоплю варять у мундирі.

Таким чином на Головосіки відзначають мученицьку смерть Івана Предтечі. Про це – у Євангелії від Марка. Іван Хреститель осуджував царя Ірода за те, що той жив із дружиною свого рідного брата Іродіадою. Відтак жінка захотіла помститися Іванові й таким чином приховати свій ганебний вчинок. Вона просила Ірода, щоб стратив святого, але той побоявся кари Господньої і лише наказав ув’язнити його.

Одного разу, коли Ірод святкував свій день народження, для нього танцювала донька Іродіади. Цей танець дуже сподобався Іродові, і він пообіцяв дівчині, що виконає будь-яке її бажання. Саломія, за намовою матері, попросила відсікти голову Іванові Хрестителю. Ірод покликав воїна і наказав стратити ув’язненого, а відрубану голову принести йому на тарелі. Учні Івана Хрестителя забрали його тіло і з почестями поховали. Усікновення голови Івана Хрестителя, за переказами, відбулося 32 року після Різдва Христового.

Від Головосіки розпочинається вже справжня осінь. Якщо цього дня загримить, то осінь буде теплою.

До списку новин