загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Садівництво за місячним календарем - вплив місячних фаз на кущі та дерева

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хто робить ставку на Місяць замість добрив, матиме ще більше успіху в садку. Садівництво, згідно місячного календаря, є не таким вже й важким, як ви це, мабуть, думаєте.

Поряд  з біодинамічними методиками знання місячного календаря також викликає інтерес серед професіоналів-садівників.  Чи знали ви, що Місяць впливає на людей, тварин, а також рослини? Його положення стосовно нашої планети стимулює ріст різноманітних частин рослини. Місяць у його відповідній позиції впливає на прибутковість, проростання насіння, смак чи стійкість рослин, овочів, фруктів і трав до зберігання.

Вплив на рослини при висхідному Місяці

При висхідному Місяці, приміром, сік рослин посилено подорожує до надземних частин зелених рослин.  Це хороший час для покращень, тобто для прививання та очкування, з тим, щоб отримати високопродуктивні сорти троянд та фруктових дерев. Це найкращий час для зрубування ялинок та збору фруктів.

Вплив на рослини при спадаючому Місяці

При спадаючому Місяці сік рослин опускається у напрямку коріння та бульб. Це хороший період для пересаджування, пікірування, для обрізування дерев та кущів, для вирубки деревини, для будівельних цілей та для підживлення. Для успішного садівництва корисно знати зв'язок між фазами Місяця, його положенням та знаками Зодіаку.

Правила для садівників відповідно до місячного календаря

Садівництво за місячним календарем не є загальновизнаним напрямком у науці. Щоправда, вже навіть наші предки, які розумілися на медицині, переконались на досвіді, що в садку і на полі результати будуть кращими, якщо керуватися Місяцем. Таким чином, з плином часу розвинулися правила, яких дотримуються у місячному календарі. Витяги:

При повному Місяці - ночі холодні.

Відразу після повного або молодого Місяця приходять найсильніші опади.

Грози в повню сповіщають тривалий і широкофронтний дощ.

Коли Місяць має коло довкола нього, то, напевне, дощитиме.

При спадаючому Місяці хмарний ранок дає надії на гарний день.

Якщо Місяць сяє блідо та жовтим кольором - незабаром йтиме дощ.

Світиться Місяць червоним кольором - значить на вітер.

Якщо Місяць білий та світлий,  то буде хороша погода.

Ось так впливає позиція Місяця на садівництво.

Для наших предків і попередників звернення до Місяця було річчю, безперечно, зрозумілою.  Кожен місячний календар орієнтується на рух місяця довкола планети Земля.

Позиція Місяця не знаходиться на незмінній висоті: він інколи знаходиться вище, а інколи нижче стосовно горизонту. Спочатку, з найнижчої позиції в сузір'ї Стрільця він підіймається до своєї поворотної точки в сузір'ї Близнюків, а потім знову опускається в сузір'я Стрільця. Цей, пов'язаний із зірками, місячний цикл триває 27.3 дні. Місяцеві потрібно 27,3 дні для того, щоб облетіти довкола своєї власної осі і довкола Землі. Згідно з сузір'ям, в якому Місяць на даний момент перебуває, визначаються так звані

  -       фруктові дні та дні тепла,

-         кореневі дні,

-           дні цвіту,

-           дні листя.

Цим визначається, які сорти овочів, квітів, трав та кущів висівати в певний сприятливий період та коли садити, обрізати або збирати врожай.

 

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин