загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Козятині працює «Університет третього віку»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На обласному семінарі керівники терцентрів розповідали, як вчать пенсіонерів виставляти свої роботи в інтернеті та як вирощують для них екологічно чисті продукти

На базі Козятинського міського територіального центру соціального обслуговування населення відбувся обласний семінар, де своїм досвідом ділилися керівники територіальних центрів області. Керівник Козятинського міського територіального центру Ольга Дацюк ознайомила присутніх з різними відділеннями центру.

Допомога престарілим 

- Нині центр має відділення соціальної допомоги вдома - відділення соціально-медичних послуг та соціально-побутової адаптації; стаціонарне відділення для постійного та тимчасового проживання, - розповіла Ольга Дацюк. - Допомогти громадянам похилого віку, інвалідам, хворим жителям міста Козятина адаптуватися до умов ринкової економіки, не залишитися наодинці зі своїми проблемами на схилі літ - основне завдання працівників Козятинського міського територіального центру соціального обслуговування. Медичний персонал повністю забезпечує потреби проживаючих у ліках, догляді, допомозі у виконанні простих та життєво необхідних маніпуляцій (умивання, одягання, прогулянки на свіжому повітрі та інше). Для тутешніх мешканців створений затишок, майже домашнє тепло. У їдальні стареньких пригощають по-домашньому смачними обідами.

 

«Університет третього віку»

Розповідь про діяльність Козятинського територіального центру продовжила працівник центру Наталія Баштова. Вона розказала, що з 2012 року відділення надає соціально-педагогічну послугу «Університет третього віку». Метою надання послуги є реалізація принципу навчання людей старшого віку впродовж усього життя та підтримка фізичних, психологічних і соціальних здібностей. Літні люди можуть тут не тільки отримати нові знання і навички, а й відчути себе корисними суспільству, продемонструвати свої таланти, познайомитися з новими цікавими людьми. В «Університеті третього віку» функціонують п’ять факультетів: комп’ютерний, мистецький, іноземних мов, здорового способу життя та «Актуальний».

Онлайн для пенсіонерів

- Спілкування – це найбільший смисл життя наших пенсіонерів, - розповіла Наталія Баштова. - Вони самі вчаться і навчають інших. Малюють картини, плетуть з лози. Свої вироби виставляють на продаж. Створена сторінка в інтернеті, де показана робота центру. 

Деякими роботами пенсіонерів уже зацікавилися в Америці, тому Наталія Баштова запропонувала членам семінару виходити в онлайн-режим, де кожен може заявити про себе.

Екологічно чисті продукти

Керівник районного територіального центру, що знаходиться в Білопіллі, Василь Матвійчук поділився досвідом заготівлі продуктів для закладу.

- Для того щоб вирішити проблему забезпечення продуктами харчування районного територіального центру, в першу чергу вивчаємо фінансовий стан кожної людини, - сказав Василь Матвійчук. – Деякі пенсіонери залишили свої домівки, а біля них і землю. Ми цю землю обробляємо. На даний час вирощуємо один гектар буряків, 60 соток картоплі, 10 соток цибулі. Звичайно, це важка робота, адже землю обробляють усі працівники центру, зате продукти для їдальні маємо свої, екологічно чисті.

Представники інших регіонів розповідали про використання платних послуг, ділилися своїми досягненнями в області зайнятості всіх пенсіонерів. 

Підсумок підвела директор Департаменту соціальної політики Вінницької обласної адміністрації Марина Коваль, яка подякувала учасникам семінару за роботу і запропонувала використовувати у своїй діяльності найкращі досягнення.

До списку новин