загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Німці все частіше відправляють своїх пенсіонерів в Східну Європу, де послуги будинків престарілих дешевше

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Німеччині обслуговування в будинках престарілих стає не по кишені звичайним німцям, і щоб забезпечити належний догляд, вони відправляють літніх батьків у Східну Європу, де середній рахунок виявляється більш ніж удвічі менше, ніж на батьківщині, пише Bloomberg.

Для багатьох німців переведення родичів в закордонну клініку стає єдиною можливістю не розоритися і в той же час забезпечити їм належний догляд.

Серед популярних напрямків - Чехія, Словаччина, Угорщина. Однак найчастіше німці зупиняють свій вибір на Польщі.

У Польщі будинок престарілих обійдеться в 1,2 тис. євро в місяць (в ціну включено 24-годинний догляд, фізіотерапія, двокімнатний номер, медичне обслуговування). Правда, страховка при переїзді за кордон буде урізана до 700 євро. Однак при цьому все одно залишається ще 1 тис. євро, більшу частину яких можна буде відкладати, наприклад, на випадок непередбачених медичних витрат, які не покриває страховка.

Клієнти подібних установ - не багатії, вони просто зібрали собі на старість. Як відзначають представники місцевих будинків престарілих, незабаром німці будуть становити половину їх клієнтів.

"Для поляків це все-таки дорого, тоді як для німців наші ціни привабливі", - сказала глава клініки в Забєлкові Хелена Граб.

До речі зрозумівши, що напали на золоту жилу, власники багатьох невеликих готелів у маленьких курортних містах масово переобладнують їх під будинки для престарілих.

Таким чином, вони не будуть залежати від туристичного сезону, адже їх клієнти поселяються в кімнатах на роки.

До списку новин