загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чеські пенсіонери все менше витрачаються на їжу і все більше на житло

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Часи змінюються, і разом з ними змінюється структура витрат чеських пенсіонерів. Все менше літні люди витрачають на їжу і одяг, і все більше інвестують у житло і власне здоров'я. Відповідні дані, що стосуються періоду з 1993 по 2012 рік, опублікувало Міністерство праці та соціальних справ Чехії.

Ще на рубежі тисячоліть чеські пенсіонери витрачали на їжу та одяг 31% своїх доходів, а в 2012 році - менше 25%. Інвестиції у власне здоров'я становили трохи менше 3%, тоді як в 2012 році зросли до 5%.

Найсерйозніші витрати у пенсіонерів пов'язані з житлом. За його зміст, а також поставки води і газу, опалення та освітлення пенсіонери витрачають близько 30% своїх доходів, в переважній більшості випадків це лише пенсія.

У 1999 році за житло літні люди в Чехії платили 25%, одержуваних щомісячно коштів. На культурні заходи літні люди нині витрачають щомісяця близько 8% доходів (у 1999 році - 10%).

Статистика оперує середньою сумою щомісячних витрат чеських пенсіонерів по країні - 9889 крон (395,5 євро). Захисники прав пенсіонерів звертають увагу, що більшість літніх людей змушені обходитися щомісяця значно меншою сумою.

Český rozhlas

До списку новин