загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна є однією із „найстаріших” країн світу – Дроздова

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Соціально-економічну політику країни необхідно удосконалювати з урахуванням демографічних тенденцій, адже нині Україна є однією ізнайстарішихкраїн світу. Серед основних напрямів - сприяння посильній трудовій зайнятості літніх, забезпечення їх рівного доступу до програм і системи профорієнтації.

Про це сказала заступник міністра соціальної політики України Лідія Дроздова під час виступу на Міжнародному навчально-практичному семінарі «Національна політика в галузі старіння нації», повідомили Укрінформу у прес-службі Мінсоцполітики.

«Україна є і залишатиметься протягом наступних років однією із „найстаріших” країн світу. За прогнозами, у 2051 році частка осіб старше 60 років становитиме близько 33%. Ці прогнози свідчать про необхідність удосконалення соціально-економічної політики з урахуванням демографічних тенденцій. Основні зусилля повинні бути спрямовані на адаптування систем соціального захисту, ринку праці, охорони здоров'я та догляду», - сказала Дроздова.

За її словами, передусім йдеться про реформування пенсійної системи та системи соціальних послуг, де вплив зміни чисельності та структури населення на економіку (на працездатне населення) є значним. «Необхідність реформування цієї системи обумовлена потребою розширити можливості держави у забезпеченні належного соціального обслуговування, у тому числі літніх людей, доступності усіх груп населення до послуг», - сказала вона.

Як зауважила Дроздова, міністр соціальної політики Королевська визначила, що соціальна політика стосовно громадян старшого покоління в першу чергу повинна бути орієнтована на посилення їхнього правового захисту та забезпечення гідного рівня життя літніх людей. «Серед основних напрямків нашої роботи - підвищення ролі сім'ї в догляді за людьми похилого віку та сприяння посильній трудовій зайнятості літніх людей, забезпечення їхнього рівного доступу до програм і системи професійної орієнтації, підготовки і перепідготовки», - зазначила заступник міністра.

До списку новин