загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цей день в історії / 18 серпня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

293 до н. е.. - заснований найдавніший римський храм на честь богині Венери. 1201 - заснована столиця Латвії - місто Рига. 1572 - Маргарита Валуа (знаменита "Королева Марго") і Генрих Наварський (лідер гугенотів наприкінці Релігійних воєн у Франції, автор знаменитого вислову "Париж вартий меси") одружилися, дана подія більше нагадувало політичний союз. 1649 - український гетьман Богдан Хмельницький уклав з поляками Зборовський договір (фактично ця угода не дотримувалося, а протиборчі сторони почали готуватися до нової війни). 1682 - Російська Імперія отримала нового імператора, ним став Петро I (відомий в історії Росії як імператор, який прорубав "вікно в Європу", провів безліч реформ, спрямованих на "європеїзацію" країни). 1743 - Російська імперія продовжує експансію в Скандинавії: за договором з Швецією росіяни відхопили частину Фінляндії. 1845 - імператор Микола I своїм указам заснував Російське географічне товариство (задекларована основна мета: "вивчення рідної землі та людей, що на її мешкають"). 1920 - розвиток демократії в США: конгрес ратифікує 19-у поправку до конституції США, цією поправкою вводилося виборче право для жінок. 1958 - скандальний роман Володимира Набокова "Лоліта" вийшов в США. 1991 - в рамках путчу ГКЧП Михайло Горбачов арештований під час відпочинку в Форосі (Крим). 

У цей день народились:

1685 - англійський математик Брук Тейлор (автор відомої формули - Ряд Тейлора). 1824 - знаменитий французький металург П'єр Мартен (відомий як винахідник Мартенівської печі - піч для переробки чавуну і брухту в сталь потрібного хімічного складу і якості). 1830 - голова Австро-Угорської імперії Франц Йосиф I (був відомий консерватизмом, з величезною повагою ставився до дотримання традицій, називав себе "останній монарх старої школи", почав в союзі з Німеччиною Першу світову війну). 1890 - німецький журналіст, нацистський міністр економіки Вальтер Функ (очолював Рейхсбанк з 1939 року, на Нюрнберзькому процесі отримав довічний тюремний термін, в 1957 звільнений за станом здоров'я). 1918 - радянський державний діяч Олександр Шелепін (найбільшу популярність здобув як глава КДБ, нагороджував ліквідаторів С. Бандери та Л. Троцького). 1933 - французький футболіст Жюст Фонтен (увійшов в історію футболу, як гравець, який забив найбільшу кількість голів (13) у рамках одного чемпіонату світу). 1937 - американський кінорежисер і актор Роберт Редфорд (володар "Оскара", заснував американський інститут незалежного кіно "Санденс"). 1952 - один з найпопулярніших американських кіноакторів Патрік Суейзі (мав титул "найсексуальніший чоловік року", в кінці життя вів виснажливу боротьбу з раком підшлункової залози, але був убитий підступною недугою). 1969 - геніальний американський кіноактор Едвард Нортон (двічі номінувався на "Оскар", за свої роботи в кіно майже завжди отримував позитивні відгуки критиків, любить переписувати сценарії для кращого входження в роль). 1992 - американська художниця і журналістка Френсіс Бін Кобейн (єдина дочка легендарного співака Курта Кобейна).

До списку новин