загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Причини відмови банків у видачі кредиту

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Прийнято вважати, що банки, які видають споживчі кредити і не вимагають при цьому нічого під заставу, звертають увагу тільки на фінансову забезпеченість прохача в борг. Але не все так просто! Яким повинен бути «ідеальний» позичальник в розумінні кредиторів?

Ідеальний клієнт

 

За опитуваннями банкірів, це чоловік або жінка старше 25 років, які мають стабільне джерело доходу, хорошу освіту, постійну і добре оплачувану роботу, сімю і дітей, а також будь-яку власність.

Особистісні характеристики клієнта, які можуть вплинути на видачу йому кредиту:

- вік; - сімейний стан; - освіта; - професійний статус.

Вік – перешкода

Банки воліють видавати кредити людям середнього віку – 25-45 років. У крайності – любов до молодих клієнтів або пенсіонерів – впадають лише одиниці.

Сім’я – святе!

Сімейний стан позичальника та наявність у нього дітей – безсумнівний «плюс» для більшості банків. І це зрозуміло: адже, якщо людина обзавелася сім’єю і дітьми, вона навряд чи стане ризикувати, вибираючи важкий для себе кредит. Правда, дітей бажано мати не більше 2-х (причому старше 3-х років), а дружину – яка працює. Адже малі діти і дружини-домогосподарки банкірами сприймаються як утриманці, що не красить фінансовий вигляд громадянина.

Вища освіта

Це чи не обов’язкова вимога до позичальників! Причому бажано мати корочку з престижною спеціальністю.

Стаж

У всіх банках цікавляться трудовим стажем. На останньому місці роботи він повинен бути не менш як півроку. Фахівців, не бажаючих рухатися вгору по кар’єрних сходах, банкіри не жалують: пасивність може перешкодити в пошуках нової роботи у разі безробіття.

Краще – гроші!

Загалом, особисті досягнення та якості можуть стати підставою для отримання кредиту. Але спокушатися не варто. Адже кожному банку потрібно одне – вчасно отримувати записані в кредитному договорі щомісячні виплати. Тому головним фінансовим документом при оцінці позичальника для банків залишається довідка про доходи. Найчастіше офіційна довідка тільки показує, що людина десь працює і має якусь копійчину. Реальний рівень доходів позичальника визначається на підставі різних документів, список яких кожен банк встановлює самостійно. Наявність поручителів і додаткові доходи теж можуть перекрити «мінуси» кредитної заявки.

Добре було б мати будь-яку власність: автомобіль або нерухомість (дачу, квартиру, земельну ділянку).

Неважко відмовити

 

Кредитний інспектор в банку, який розглядає заявку, не зобов’язаний пояснювати причину відмови (як правило, він цього і не робить). А приводом для відмови можуть послужити цілком несподівані моменти. Навіть будучи «блискучим» позичальником з шикарною зарплатою і високою посадою потрібно бути готовим до різних казусів і раптових вердиктів з боку банку.

Основні причини відмови

 

Банк може відмовити у видачі кредиту, якщо:

- ніде не працюєте або працюєте, але не можете це підтвердити; - загальний стажменше 2-х років; - занадто часто міняєте місце роботи; - на останньому місці служби офіційно числитеся менше 3 (іноді 6) місяців; - дохід менше певного рівня (визначається кредиторами по-різному, але, як правило, маючи дохід на людину в сімї менше прожиткового мінімуму, за кредитом звертатися марно); - немає вищої освіти і (або) затребуваної на ринку спеціальності (студентів кредитують, але не дуже охоче); - не маєте постійної реєстрації в регіоні, де проживаєте; - не маєте нерухомості або автомобіля; - немає дітей або маєте їх занадто багато; - є великі невиплачені кредити або ж регулярно затримуєте платежі по інших кредитах (банки активно обмінюються такою інформацією); - неблагонадійні (притягалися до кримінальної чи адміністративної відповідальності, маєте судимість тощо).

До списку новин