загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Наталія Королевська: «Досить гріти море кип’ятильником!»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В четвер, 19 вересня міністр соціальної політики Наталя Королевська приїхала з цілою делегацією своїх помічників до Вінниці, аби розповісти про новий пілотний проект в соціальній сфері.

За період 2013-2014 рр. на Вінниччині буде впроваджена нова система обслуговування пільгових категорій населення. 

Як заявила міністр: «Людина «в один дотик», в одному місці, за один візит має бути забезпечена можливістю вирішити максимальну кількість питань, пов’язаних з соціальною допомогою , підтримкою та захистом».

Для цього буде проведено ряд заходів, які допоможуть втілити проект в реальність.

Аби спростити процедуру надання соціальної допомоги та послуг, а також підвищити якість таких послуг, по всій області будуть відкриті спеціальні «прозорі» офіси, які будуть працювати за принципом «єдиного вікна». Тобто, пільговикам більше не прийдеться бігати по всіх соціальних інстанціях й збирати довідки. Маючи при собі лише один паспорт людина зможе отримати будь-яку допомогу, субсидію чи пільгу. В таких офісах будуть працювати кваліфіковані спеціалісти, які заздалегідь пройдуть підготовче навчання. 

Наталя Королевська розповіла також про аспекти впровадження єдиної інформаційної платформи та системи внутрішнього контролю. Міністр заявила, що винаходити нового велосипеда та гріти море кип’ятильником не прийдеться, бо для інформаційної платформи вистачить тієї інформації, яка вже є зібрана в службах зайнятості, пенсійних фондах та інших інстанціях. А для того, щоб зменшити кількість «липових» пільговиків, просто введуть соціальну інспекцію – 1200 чоловік, які будуть контролювати процеси видачі соціальних виплат та фільтрувати тих, кому такі виплати не мають надходити. 

За рік на людей, що потребують соціальної допомоги (16 млн.громадян) держбюджет виділяє 100 млрд. гривень. Однак Наталя Юріївна впевнена, що ці цифри значно зменшаться, якщо впровадження роботи «прозорих» офісів у системі соціальної сфери та пенсійного забезпечення України провести успішно та кардинально.

Важливо, що до кінця 2014 року плануються ввести в обіг пластикові національні картки, на які й будуть нараховуватись кошти по соцдопомозі. Саме завдяки таким карткам людину в лічені секунди індексують та нададуть потрібно допомогу на протязі 15 хвилин, максимум. 

До списку новин