загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як почати бігати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Здоровий спосіб життя останнім часом набирає все більше і більше прихильників. Люди вибирають між пасивним і активним проведенням часу, і вибір майже завжди на користь останнього.

Зробіть вибір на користь здоровя

Уявіть собі людину, такі оточують нас повсюди, яка свій ранок починає з цигарки, потім 1,5-2 години їде за кермом свого автомобіля в офіс, в офісі 8 годин вона сидить перед екраном монітора, чергуючи це з курінням і чашкою кави. Ввечері зворотний шлях у бік будинку, ситна вечеря й сидіння вже перед телевізором. Засуджувати її не можна, її варто пожаліти, поспівчувати, що вона змушена вести такий спосіб життя. І дати їй пораду – негайно зайнятися своїм здоров’ям, і кращий варіант для цього – біг щодня.

Кожен, хто коли-небудь казав собі: «Хочу почати бігати», пам’ятає, як нелегко було починати. В першу чергу, важко було змусити себе встати з улюбленого дивана і вийти в спортивній формі на вулицю. Але кожен наступний раз було легше, ніж попередній, і диван вже не так притягував. Навпаки, вабив ліс, де ви робили свої пробіжки, і спортивне містечко з тренажерами та турніком, де ви робили розминку і заминку.

Якщо втягнутися в біговий процес, то через деякий час жити без цього вже стає неможливо. Нібито чогось не вистачає, якщо не вийшло викроїти час на заняття бігом протягом тижня. І, чим більша така вимушена перерва, тим складніше повернутися в звичний бадьорий життєвий ритм.

Краса, бадьорість тіла і сила духу

Люди, які регулярно здійснюють пробіжки на свіжому повітрі, заряджаються бадьорістю й енергією як мінімум на тиждень. Скільки потрібно бігати, кожен вирішує для себе сам. Це залежить від загального стану здоров’я, фізичної підготовки, наявності вільного часу та інших факторів.

Оптимальний варіант оздоровчого бігу:

• Перший місяць біг не рідше двох разів на тиждень по 1-2 кілометри, з обов’язковими загально-розвиваючими вправами (розминка).

• Починаючи з другого місяця перейти на біг 3 рази на тиждень по 2-3 кілометри, не забуваючи про розминку та заминку.

• З третього місяця біг не рідше трьох разів на тиждень по 3,5-4 кілометри, крім загально-розвиваючих вправ можна додати трохи силової підготовки.

Це навантаження розраховане на людину, що не має обмежень за станом здоров’я, не має обмежень за віком, якщо дозволяє загальний стан здоров’я.

Швидкість бігу повинна бути комфортною індивідуально для кожної людини, задихатися і хрипіти не припустимо, регулюйте швидкість бігу по пульсу. Пульс не повинен перевищувати 150 ударів на хвилину.

Як почати бігати

Якщо рішення зайнятися бігом вже прийнято, але ви переносите дату першої пробіжки від понеділка до понеділка вже кілька місяців, потрібно вжити кардинальних заходів. Призначте собі тверду дату, коли ви приступите до занять бігом, і ні в якому разі не переносьте її. Як варіант, можна навіть посперечатися з ким-небудь, почнете ви вчасно бігати, чи ні. Не відступайте!

Головне – почати. Далі буде легше, а потім біг просто увійде в звичку. Ви будете отримувати від регулярних пробіжок справжнє задоволення, і, дивлячись на себе в дзеркало, милуватися своєю міцною підтягнутою фігурою і пишатися собою.

До списку новин