загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що трапиться з лікарями-пенсіонерами після медичної реформи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Не всі педіатри та терапевти Харківщини до 2020 року мають перекваліфікуватися на сімейних лікарів, пенсіонери і далі працюватимуть за спеціальністю.

Відповідно до програми модернізації медичної галузі України, до 1 січня 2020 року в мережі закладів первинної ланки не має залишитися жодного дільничного терапевта або дільничного педіатра – і на селі, і в місті. Але разом з тим, незважаючи на ці достатньо жорсткі параметри й вимоги, з огляду на досвід пілотних регіонів, посадовці розуміють і бачать, що силоміць примусити педіатра чи терапевта пенсійного або передпенсійного віку до перенавчання на іншу спеціальність перенавчатися не завжди потрібно.

- Для лікаря це може стати стресом, який він, можливо, не захоче долати, а отже, людина взагалі може звільнитися. Цього допускати в жодному разі не можна, - вважає диретор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан. - Тому після неодноразових обговорень на колегіях Міністерства охорони здоров’я України, на нарадах в Адміністрації Президента України ми дійшли певних висновків: якщо люди поважного віку з певним професійним і життєвим досвідом, які працюють на посадах дільничних терапевтів і педіатрів, не хочуть або не можуть з тих чи інших причин змінювати кваліфікацію, вони поки що працюватимуть дільничними терапевтами й педіатрами.

Під час прямої лінії з читачами газети “СК” Олександр Галацан зазначив, всі молоді лікарі, які прийдуть до первинної ланки медичної допомоги, обов’язково повинні мати статус сімейного лікаря або лікаря загальної практики – сімейної медицини. Тобто, поруч, пліч-о-пліч працюватимуть і дільничні терапевти, і дільничні педіатри, і сімейні лікарі. Саме тому в останній редакції штатного розпису центрів первинної медико-санітарної допомоги, які зараз створюються в області і в місті Харкові, офіційно передбачено, що в таких центрах мають працювати всі ці лікарі.

Нагадаємо, що зараз, як на державному, так і не місцевому рівні розробляється система пільг для молодих лікарів, які йдуть працювати на село.

Інна Пирлик

До списку новин