загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На “Констрасти” до Львова приїдуть 25 музикантів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Музичне мистецтво у Львові. 26 вересня у Львові стартує XIX Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти», який триватиме до 18 жовтня. Протягом цього часу відбудеться 22 концерти, в заходах фестивалю візьме участь 25 запрошених музикантів.

Фестиваль, створений як арена для розширення музичного кругозору, аналогічнo до знаменитої «Варшавській осені» завжди є святом для любителів яскравої, багатогранної, інноваційної, «контрастної» образами і просто красивої сучасної музики.

Цьогорічні «Контрасти» ще глибше втілюють ідею діалогу, вишуканого полілогу музичних образів та ідей: від Антейла до Бібіка, від моноопери до опери для флейти, від гітарної музики до чарівного голосу — такі багатовимірні паралелі творять XIX «Контрасти», адже програма фестивалю різноманітна й динамічна. Кілька тижнів майже щоденних концертів. Єгипет, Іспанія, Польща, Україна, Чехія, Азербайджан, Литва, Італія, США, модернізм, авангард, постмодернізм, бароко, нова фольклорна хвиля – такий калейдоскоп музичних вражень нестиме слухачам фестиваль «Контрасти».

За традицією фестивалю, окрему нішу посідають концерти-ювілеї як композиторів-сучасників, так і класиків музики XX століття. Цього разу відбудеться шість таких концертів: спільний ювілей батька й сина – Нижанківських, де також читатимуть вірші Богдана Нижанківського, спільний ювілейний концерт музики сестер-композиторок Богдани Фроляк і Ганни Гаврилець за участю Ніни Матвієнко, концерт пам’яті В. П. Задерацького, частина творів якого зазнала подібно трагічної долі, як у творів Василя Барвінського; авторські вечори Олександра Козаренка, Володимира Зубицького, а також концерт-ювілей Вітольда Лютославського. Втім, ювілеї трактуються фестивалем не як формальний обов’язок, а як особлива нагода глибше, а то й в чомусь по-новому розкрити творчу сутність мистця.

Однією з тематичних ліній XIX «Контрастів» буде зіставлення в рамах одного концерту музики з різних епох. Так, відбудеться два концерти «Від класики до сучасності», концерт «Щось нове для Львова», концерт «Дует Перуцьких на Контрастах» та інші концерти, в програмі «вестимуть між собою діалог» твори Й. С. Баха та Ю. Ланюка, Ф. Шуберта та К. Пендерецького тощо. Звучатиме на фестивалі й симфонічна музика у виконанні оркестру K&K Philharmoniker під орудою його засновника М. Г. Кендлінгера; із оркестровою музикою «контрастуватимуть» сольні й камерні концерти, як то фортепіанний речиталь Павла Альбінського та концерт гітарної музики у виконанні Ференца Берната, концерт львівського ансамблю сучасної ConstantY, концерт «Опера для флейти», в рамах якого звучатиме флейтова музика італійського композитора Сальваторе Шарріно, концерт-моноопера «Мистецтво вмирати» В. Польової, а також концерт джазового дуету валторніста А. Шилклопера та піаніста В. Неселовського.

Осібною групою творять концерти, присвячені музиці певної національної традиції: іспанській (28 вересня), чеській (6 жовтня), азербайджанській (13 жовтня); кожен з концертів відбуватиметься під керівництвом диригента із відповідної країни.

Серед гостей цьогорічного фестивалю диригенти Вісенте Аріньйо (Іспанія), Фахраддін Керімов (Азербайджан), Ондржей Врабец (Чехія), Брайан Шкембрі (Мальта), Георг Майс (Німеччина); композитори Майкл Пепа (Канада), Мохамед Саад Баша Реяд (Єгипет), піаніст та композитор Хуан Антоніо Сімарро (Іспанія), піаністи Мірослав Гербовскі (Польща), Бадалбейлі Фархад Шамсі огли (Азербайджан), Еріка Кріно (Канада); скрипалька Линн Куо (Канада), флейтист Ганс Балмер (Швейцарія), гітарист Ференц Бернат (Угорщина), дует Марії та Романа Перуцьких (скрипка та орган, Польща), скрипаль Якуб Якович (Польща), саксофоніст Дітер Крауз (Німеччина), бас-баритон Руперт Бергман (Австрія).

Основний блок концертів відбуватиметься у Концертному залі ім. С. Людкевича, які доповнюватимуть концерти в Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка, Костелі Святого Лазаря, Будинку органної та камерної музики, а також у Першому українському театрі для дітей та юнацтва.

Більше інформації – Ольга Максим’як, відділ реклами та маркетингу Львівської філармонії, тел.: 0981301061.

До списку новин