загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вивчення мов зберігає молодим

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

"Це я зроблю пізніше, коли матиму час і буду на пенсії" - часто чуємо ми. І в той час, коли багато хто постійно відкладає на потім круїз по Нілу, придбання мотоцикла з причепом, танцювальні курси танго для літніх і інші ідеї, існує багато активних пенсіонерів, які роблять своє життя на пенсії  різноманітним.

І це прекрасна ідея! Підтримання себе у формі, слідування своїм інтересам, здійснення того чи іншого давно очікуваного бажання - це ті речі, які роблять нас щасливими. Прекрасний привід підтримувати себе у хорошій розумовій формі - здійснити подорож задля вивчення мови - ідеальний симбіоз подорожування та вивчення мов.

Ви вже для цього насправді надто старі? Ні в якому випадку, стверджують експерти, які захоплюються мовами, з швейцарського “Ecole Suisse de Langues”. Для вивчення мов ніхто ніколи не застарий, все залежить лише від правильної методики. Саме нею і володіють вчителі - носії мови у партнерських школах, де англійська мова вивчається як іноземна.

Згідно з великим попитом на цю діяльність, при вивченні мови у віковій групі 50+ вам не буде самотньо, адже АДМ пропонує курсову програму для студентів віком 50 плюс, що адаптована до особливих характеристик літніх студентів. Деталі про це можна дізнатися тут:

Зазубрити словниковий запас так, ніби ви знову у школі? Ні, цього вам у курсовій програмі АДМ однозначно робити не потрібно. На першому плані стоїть задоволення від навчання. І слова, в цьому ви можете спокійно довіряти експертам  АДМ, вивчаються під час перебування за кордоном самі по собі. Навпаки,  зацікавленість чужими мовами та культурами у літньому віці підтримує вас у хорошій розумовій формі.

Програма проведення вільного часу також налаштована під студентів, котрим за п'ятдесят. У той час, як під час подорожі молодих людей до Англії з метою вивчення мови вечірні відвідини пабу  являються кульмінаційним пунктом, то у програмі для 50+ організовуються відвідини музеїв. Особливими є, наприклад, Британський музей або Британська національна бібліотека. Вивчаючи італійської мови у Флоренції, ви можете слідувати стопами Ренесансу, відпочити зі склянкою вина - адже поїздки для вивчення мов активізують і розум, і тіло - це вже факт  безсумнівний.

Багато пятдесятилітників є все ще достатньо допитливими та мотивованими для вивчення мови. Вік - це ще й справа налаштованості. Ті, кому 50 і більше, користуються інтернетом, купують речі онлайн, одягаються більш молодіжно, ніж вони робили це раніше, а також вирушають у подорожі задля відкриттів та для вивчення мов.

В'язати та грати у карти ви зможете і у 80.  Але поки цього не сталося, у АДМ є на ваш вибір список з більш ніж 150 пунктів призначення для вивчення мов.  Культура, приємні учасники курсів, розваги та вивчення мов - все це утримає вас гарантовано молодими!  А найголовніше - вони поєднують приємне з корисним.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин