загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Банки змусять платити відсотки і після смерті вкладників

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українські банки зобов'язали платити відсотки за депозитами не лише за життя, a й після смерті вкладників. Нараховані кошти мають отримувати спадкоємці небіжчиків.

Про це йдеться в постанові Судової палати у цивільних справах Верховного Суду, пишуть "Вести".

"Досі у фінустанов не було єдиного підходу в цьому питанні. Одні банки продовжують нараховувати відсотки за вкладом аж до закінчення терміну його розміщення (або до дати витребування вкладу спадкоємцем). А інші припиняють нарахування ставки відразу після отримання документів, що підтверджують факт смерті вкладника", - пояснив виданню керівник відділу депозитів банку ПУМБ Микита Малясов.

Юристи пояснюють такий неоднозначний підхід до виплат відсотків відсутністю чіткого юридичного формулювання на цей випадок у чинному законодавстві і різними трактуваннями Цивільного кодексу.

"Фінансисти роблять все, щоб менше платити за депозитами, і наживаються навіть на мертвих. У підсумку спадкоємцям доводиться через суд змушувати банки платити відсотки за весь термін розміщення коштів", - розповів старший партнер адвокатської компанії "Кравець та Партнери" Ростислав Кравець.

Досі у місцевих судів не було єдиної позиції у таких справах. Одні вимагали від банків нарахувати відсотки на весь термін дії вкладу покійного, інші - лише до моменту смерті вкладника.

"Тепер суди будуть зобов'язані виносити рішення на користь громадян - змушувати банки виплачувати відсотки за весь термін розміщення грошей", - запевнив Ростислав Кравець.

До списку новин